Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/usa-4/sandhi-santa-rita-hills
Zoeken

OWNERs

Sashi Moorman, Rajat Parr & Charles Banks

WINEMakers

Sashi Moorman & Rajat Parr

region

California - Santa Barbara County - Santa Rita Hills

Vineyard holding

NA

Soil types

Marine sedimentary

varieties

Pinot Noir & Chardonnay 

Fermentation

Natural fermentations, there are no additions (except for some sulphur at botteling), all malolactic conversion happened in used older French oak barrels 

Aging

French oak barrels in various formats, small amount new

fARming

Organic

visit website

Sandhi


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2019

Central Coast - Chardonnay

Central Coast - Chardonnay
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

Santa Rita Hills - Chardonnay

Santa Rita Hills - Chardonnay
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

Santa Rita Hills ‘Sanford & Benedict‘ - Chardonnay

Santa Rita Hills ‘Sanford & Benedict‘ - Chardonnay
Niet op voorraad
Type of wine
Vintage
2019

Santa Rita Hills - Pinot Noir

Santa Rita Hills - Pinot Noir
Deze wijn is op voorraad

Deze wijnen zagen wij al een tijd langskomen bij top sommeliers over de hele wereld. Een nieuwe en frisse stijl Chardonnay en Pinot Noir uit Amerika! Wat een verschil met de rijpe en alcoholische wijnen die waar Californië om bekend staat. Sandhi is een project wat in 2010 gestart is door Rajat Parr (top sommelier) en Sashi Moorman (wijnmaker). Zij zagen in Santa Barbara een plek waar Charadonnay en Pinot Noir gemaakt kunnen worden die net zo elegant zijn als wijnen uit Europa. Santa Barbara County ligt in het zuiden van Californië en heeft 5 AVA’s waarvan Santa Rita Hill’s voor Sandhi het belangrijkste is. Daar zijn ze opzoek gegaan naar wijngaarden met oude stokken en met noordelijke expositie. Het is in de Santa Rita Hill’s (relatief) koel en er is veel afkoeling door wind van de stille oceaan. 

De wijnen worden allemaal vergist met druifeigen gisten en verder wordt er niets toegevoegd (behalve wat sulfiet), rijping gebeurt op beton en een klein deel nieuw Frans hout. De wijnen van Chardonnay krijgen altijd malolactische gisting, maar geen battonnage. In principe is alle Pinot Noir whole bunch pressed, dus niet ontsteeld. Rajat en Sashi vinden dat daardoor de wijnen levendiger zijn en meer ze een complexe structuur hebben.

Sandi maakt wijnen die draaien om finesse, een goede zuur structuur en balans. Zoals ze zelf zeggen voelen ze dat wijnen met extreme rijpheid, alcohol en veel hout niet het terroir van een enkele wijngaard kunnen laten zien. Naast Sandhi maken de heren ook wijnen bij Domaine de la Côte, het verschil is dat daar de wijngaarden eigendom zijn en bij Sandhi is dat niet het geval.

Video