Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/usa-4/piedrasassi-lompoc
Zoeken

OWNERs

Sashi Moorman, Melissa Sorongon & Peter and Amy Pastan

WINEMaker

Sashi Moorman

region

California - Santa Barbara County - Lompoc

Vineyard holding

NA

Soil types

Chamise Shaly Loam, mostly clay loam with a substratum of sandstone

varieties

Syrah, Mourvèdre, Tempranillo, Sauvignon Blanc

Fermentation

Concrete open top fermenters, lots of whole bunch 

Aging

French oak barrels 500l small amount new

fARming

Organic

visit website

Piedrasassi


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2020

’Rim Rock’ Vineyard - Syrah (20)

’Rim Rock’ Vineyard - Syrah (20)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

’Bien Nacido’ Santa Maria Valley - Syrah (18)

’Bien Nacido’ Santa Maria Valley - Syrah (18)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
N.V.

1/2 fles Vin Santo - Sangiovese

1/2 fles Vin Santo - Sangiovese
Deze wijn is op voorraad

Piedrasassi is het privé-project van de familie van Sashi Moorman. Dé Sashi die samen met Rajatt Parr waanzinnige wijnen maakt in Santa Rita Hills en in de Eola-Amity Hills. Dit project is gevestigd in Lompoc en samen met Melissa, zijn vrouw, is Sashi gestart in 2003. Het uitgangspunt is om verfijnde 'cool-climate' Syrah te maken van verschillende wijngaarden. Die liggen in Ballard Canyon, Santa Rita Hills en Arroyo Grande Vallley. De druiven worden vergeleken met de andere producenten in de buurt wat eerder geoogst om zuren te houden en het alcohol te beperken. Daarnaast helpt het koele microklimaat van van Santa Barbara County mee om de stijl Syrah te maken die geliefd is door Sashi. Het wijnmaken is hetzelfde als bij Domaine de la Côte, dus vergisting in open betonnen vaten met een deel van de steeltjes. Rijping gebeurt op gebruikte 500 liter vaten. Alleen bij het bottelen wordt er een kleine hoeveelhied sulfiet toegevoegd.

Naast de tasting room is er ook een bakkerij waar van oude Amerikaanse graansoorten (die in de buurt van de wijngaarden groeien) brood wordt gebakken in een handgebouwde houtoven. Melissa is hier in charge. Daarnaast verkopen ze azijn en andere gewassen die groeien op de velden.
Met Piedrasassi laten Sashi en Melissa hun filosophie spreken en laten ze de prachtige omgeving van Lompoc en het erfgoed uit de streek zien. 

Video