Menu
Categorieën
https://www.smaragdwijnen.nl/story
Zoeken
 

Story

Historie

Martijn Verkerk, importeur van natuurlijke wijnen maar bovenal groot liefhebber. Geboren en getogen in een boerengezin op het platteland van Werkhoven. De liefde voor de natuur is mij dus met de paplepel ingegoten, en heeft daarmee indirect ook de liefde voor de wijn bij me aangewakkerd. In 2010 werd ik uitgeroepen tot ‘Beste Sommelier van Nederland’. Een prachtige ervaring. Maar vergis je niet, hoe meer je je in wijn verdiept, des te vaker je ontdekt dat je eigenlijk nog maar zo weinig weet.

Stijl

Wij zijn grote fans van wijnen met een biologisch-dynamische bodem. Wij vinden dat het gebied waar de wijn vandaan komt belangrijk is. Evenals de druivenrassen en het klimaat. Maar waar ik nóg meer naar kijk, zijn de wijnboeren. Op dit moment is er een hele generatie jonge wijnboeren die open-minded zijn en openstaan voor verbetering. Zij streven naar minimale interventie, lage alcoholpercentages, een goede zuurstructuur, maximale expressie van de druif, en minder hout-authentieke, ambachtelijke wijnen waar je de herkomst van terugproeft.

Nu

Wij leveren wijnen van meer dan 80 wijnmakers aan ruim 100 gastronomische restaurants. Dit varieert van toprestaurants tot wat jongere, dynamische zaken die op zoek zijn naar een speelse wijnselectie. Wij zijn continu bezig met het verbreden van ons assortiment en maken daarom vaak contact met nieuwe ‘artisans’ in de hoop nieuwe en interessante wijnen te vinden.