Menu
Categorieën
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/usa-4/evening-land-eola-amity-hills
Zoeken

OWNERs

Sashi Moorman, Rajat Parr & Charles Banks

WINEMakers

Sashi Moorman & Rajat Parr

region

Oregon - Willamette Valley - Eola-Amity Hills

Vineyard holding

34 ha

Soil types

Decomposed basalt; vulcanic soils

varieties

Pinot Noir, Chardonnay & Gamay

Fermentation

Open top concrete and oak fermenters, little whole bunch for Pinot Noir. 'Infusion'; no pigeage, no remontage. 

Aging

French oak and concrete

fARming

Biodynamic 

visit website

Evening Land


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2017

‘Summum‘ Eola-Amity Hills - Chardonnay

‘Summum‘ Eola-Amity Hills - Chardonnay
Niet op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

Salem Wine Co. - Pinot Noir

Salem Wine Co. - Pinot Noir
Niet op voorraad
Type of wine
Vintage
2017

‘La Source‘ Eola-Amity Hills - Pinot Noir

‘La Source‘ Eola-Amity Hills - Pinot Noir
Deze wijn is op voorraad

Evening land is nog een project van Rajat Parr en Sashi Moorman. De heren zijn al druk in Californië, het volgende domein ligt in Oregon, dus een flink stuk noordelijker. Met de auto doe je er ruim 14 uur over. De wijngaard, Seven Springs Vineyard, is in 1984 gestart door de pioneer in Oregon Al MacDonald. Dominique Lafon heeft advies gegeven over wijngaarden en wijnmaken. Er staat Chardonnay, Pinot Noir en Gamay aangeplant en de wijngaarden worden vanaf 2007 biodynamisch bewerkt. Vanaf 2014 zijn Rajat en Sashi volledig in charge over Evening Land. De etiketten zijn vernieuwd en de weg naar nog meer kwaliteit is verder ingeslagen. Het groeiseizoen hier is kort, dus volledig anders dan wijnmaken in de Santa Rita Hills. 

De AVA Eola-Amity Hills heeft vulkanische, stenige bodems die rijk zijn aan ijzer; decomposed basalt. De meeste wijngaarden zijn oostelijk georiënteerd. De ‘Van Duzer Corridor’ is erg belangrijk voor de temperatuur, omdat koele wind vanuit de Stille oceaan de warme zonnige middagen afkoelt. Door de bodem krijg je hoge stokken met grote trossen en door de warmte dikke schillen. Voor de Pinot Noir wordt het grootste deel ontsteelt. De rode wijnen worden gemaakt als een infusie, dus geen pigeage of remontage. Zoals bij Dani Landi in Gredos, dit om niet te veel tannines en bitters uit de dikke schillen te extraheren. 

Hoe interessant te zien hoe met in de basis dezelfde filosofie er door de heren verschillende wijnen worden gemaakt in het zuiden van Californië en hier in Oregon. Alles in de elegante stijl waar wij zo van houden. Smaragd wijnen heeft voor het eerst wijn uit Amerika!

Video