Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-22/vins-el-cep-penedes
Zoeken

OWNER

Vins el Cep is owned and founded by four families since 1980 (Gil Masana, Josep Carreras, Pere Parera and Josep Esteve)

WINEMaker

Maite Esteve

region

Catalunya - Penedés 

Vineyard holding

400+ ha - only 25% of the grapes are used for the wines of Vins el Cep. 

Soil types

Chalk and red clay 

varieties

Xarel.lo & Macabeo with some Perralada, Pinot Noir & Chardonnay 

Fermentation

All sparkling wines ferment on steeltank, some of the white wines in barrel with some skin contact

Aging

Sparkling wine sur latte for at least 24 months - the white wines on steeltank with the fine lee or in oak barrels 

fARming

Organic certified, Vegan for the Sparkling wines and some of the plots are Biodynamic certified like Claor or Clot del Roure

visit website

https://www.vinselcep.com/en/paratges/


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
type of wineWit
Vintage
2018

Vi de OT Blanc - Xarel.lo & Chardonnay

Vi de OT Blanc - Xarel.lo & Chardonnay
Type of wine
type of wineRose
Vintage
2019

Vi de OT Rosat - Macabeo & Tempranillo

Vi de OT Rosat - Macabeo & Tempranillo
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

Vi de OT Negre - Merlot, Tempranillo, Syrah & Cab.

Vi de OT Negre - Merlot, Tempranillo, Syrah & Cab.
Type of wine
type of wineWit
Vintage
2018

Vi de Terrer GR Senders - Xarel.lo

Vi de Terrer GR Senders - Xarel.lo
Type of wine
type of wineWit
Vintage
2016

Clot del Roure - Xarel.lo

Clot del Roure - Xarel.lo
Type of wine
type of wineWit
Vintage
2016

Magnum ‘Clot del Roure‘ - Xarel.lo

Magnum ‘Clot del Roure‘ - Xarel.lo
Type of wine
type of wineMousserend
Vintage
N.V.

L‘alzinar Brut Cava - Xarel.lo & Macabeo

L‘alzinar Brut Cava - Xarel.lo & Macabeo
Type of wine
type of wineMousserend
Vintage
2016

Cava MIM Natura Brut Reserva - Xarel.lo, Macabeu & Perr

Cava MIM Natura Brut Reserva - Xarel.lo, Macabeu & Perr
Type of wine
type of wineMousserend
Vintage
2017

Magnum Cava MIM Natura Brut Res. - Xarel.lo & Macabeo

Magnum Cava MIM Natura Brut Res. - Xarel.lo & Macabeo
Type of wine
type of wineMousserend
Vintage
2016

Cava MIM Natura Brut Nature Reserva - Xarel.lo, Macabeo &

Cava MIM Natura Brut Nature Reserva - Xarel.lo, Macabeo &
Type of wine
type of wineMousserend
Vintage
2016

MIM Rose Cava Brut - Pinot Noir

MIM Rose Cava Brut - Pinot Noir
Type of wine
type of wineMousserend
Vintage
2016

Magnum Cava MIM Natura Rose Brut Res. - Pinot Noir

Magnum Cava MIM Natura Rose Brut Res. - Pinot Noir

Al sinds de 15e eeuw cultiveren de families Carreras, Esteve, Masana en Parera de wijngaarden van Vins el Cep. Het verlangen om dit erfgoed met elkaar te delen, maar met name de gebundelde krachten en hun gezamenlijke kennis van de druiventeelt, zorgen ervoor dat de wijnen en de Cava die op dit landgoed geproduceerd worden van de allerhoogste kwaliteit zijn.

De familie bezit 200 ha aan wijngaard in de beste dorpen van de Penedes: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida en Sant Llorenç d’Hortons. De percelen met veelal oude stokken zijn beplant met alle acht toegestane druivenrassen voor de DO Cava in deze regio: Xarel.lo Macabeo, Perralada, Chardonnay, Pinot Noir, Trepat, Grenache & Monastrell. De wijngaarden liggen op zo’n 400 meter hoogte en hebben de perfecte kalkvulling voor mousserende wijnen, ideaal voor de belangrijkste druiven Xarel.lo en Macabeo.

Ieder jaar maken ze een sterke selectie door hun wijngaarden en gebruiken slechts 30-40% van de oogst voor hun eigen wijnen. Essentieel voor de kwaliteit is de keuze om voor Cava’s enkel de most te gebruiken die bij de eerste persing vrijkomt. De rest van de most wordt in bulk verkocht aan de grote coöperaties in de regio. De cava’s worden geassembleerd in samenspraak met topsommelier Juan Carlos (Can Fabes*** & Lasarte **).

Op het landgoed van Vins el Cep werken ze sinds 2007 biologisch en gebruiken ze op sommige percelen een bio- dynamische methode om de stokken meer energie te geven en te zorgen dat de druiven beter rijp worden met maximale fenolische stoffen. De cava die er wordt geproduceerd, wordt gebotteld onder het label MIM Marques de Gelida. Een prachtige serie mousserende en witte wijn die ‘geknipt’ zijn voor Nederlandse gastronomie!