Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/italie-12/monte-dei-ragni-valpolicella
Zoeken

OWNER

Zeno & Tomasso Zignoli

WINEMaker

Zeno Zignoli

region

Fumane, Valpolicella

Vineyard holding

2,5 ha 

Soil types

Chalk 

varieties

Corvina, Corvione & Rondinella, mainly in pergola 

Fermentation

Grapes dry by naturel air for the Amarone, than whole bunch pressed and fermented on concrete tanks. After fermentation the grapes are used following the ripasso methode for the second time. Grapes for the Valpolicella are dried for 2-3 weeks to give to wine some more structure. 

Aging

oak, older barrels 

fARming

biodynamic since 1980

visit website

Monte dei Ragni


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerMonte dei Ragni
Type of wineRood
CountryFrankrijk
RegionValpolicella
Grape varietyCorvina, Corvione & Rondinella
Vintage2014
FermentationKneuzen, vergisting in een staaltank met schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingBotti / Big Oak 2500L+

Valpolicella Classico - Corvina, Rondinella & Corvione

Valpolicella Classico - Corvina, Rondinella & Corvione
Configureer uw product
ProducerMonte dei Ragni
Type of wineRood
CountryItalië
RegionValpolicella
Grape varietyCorvina, Corvione & Rondinella
Vintage2012
Fermentationingedroogde druiven (2-3 weken) worden zachtjes gekneusd en langzaam vergist in een staaltank (30-50 dagen), persen
AgeingBotti / Big Oak 2500L+

Amarone Classico - Corvina, Rondinella & Corvione

Amarone Classico - Corvina, Rondinella & Corvione
Configureer uw product

Al zoekende naar een goede artisinale producent in Valpolicella kwam ik tijdens mijn bezoek aan Villa Spinosa nog een bijzonder wijnhuis op het spoor. Zoals zo vaak bij het eten in de avond komen er bijzondere flessen op tafel. We waren getipt door de Foradori's om uit te kijken naar de wijnen van Monte dei Rangni. Zo fanatiek als we zijn was het ons die zelfde avond nog gelukt en dronken we een fenomenale Valpolicela 2013 in een kleine wijnbar. Flinke prijs voor een Valpolicella maar dit was echt bijzonder.

Voor dat we vertrokken naar Nederland moest ik hier nog even langs. al. Zeno van Monte dei Ragni woont in een mini gehucht boven op een berg met nog 11 mensen bij het dorp Fumane. Onvindbaar voor ons maar zijn zoon haalt ons uit eindelijk op en brengt ons naar de Locanda Melita. Bij de kleine farm hebben ze 8 ha grond waarvan er 3 beplant zijn met druivenrassen, een deel volgens de pergola methode en een deel guyot. Alles is biologisch-dynamisch ingericht en de tijd heeft hier letterlijk stil gestaan. Zeno laat een kleine zolder zien waar opgerolde netten hangen, hier droogt hij zijn druiventrossen voor de Amarone wijn. Redeiljk uniek aangezien een groot deel van de producenten in de regio met kunstmatige techniek werkt om de druiven in te drogen maar hier mag de wind en de tijd zijn werk doen. Voor we weggaan proeven een Ripasso uit 2009 prachtig. Zeno belooft me een kleine allocatie te maken van twee wijnen welke we mogen ophalen in oktober 2018. slechts 180 flessen, maar dan heb je wel de echte authentieke Valpolicella en Amarone in huis!