Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/italie-12/azienda-cincinnato-cori-lazio
Zoeken

OWNER

Cincinnato

region

Cori - Lazio

Vineyard holding

550 ha 

Soil types

Volcanic, Basalt and Clay 

varieties

Bellone - Greco - Nero Buono - Cesanese 

Fermentation

Stainless Steel Tanks 

Aging

Whites on fine lee in stainless steel and oak - reds on large oak 

fARming

Conventional

visit website

http://www.cincinnato.it/en/


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerCincinnato
Type of wineMousserend
CountryItalië
RegionCori
Grape varietyBellone
VintageN.V.
FermentationKneuzen, schilweking, persen, koude stabilisatie, vergisting op staaltank, tweede gisting methode charmant
AgeingStaaltank daarna rijpen de flessen sur latte tijdens de tweede vergisting

Cori Spumante Brut - Bellone

Cori Spumante Brut - Bellone
Configureer uw product
ProducerCincinnato
Type of wineWit
CountryItalië
RegionCori
Grape varietyBellone
Vintage2017
FermentationKneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in een open staaltank met het natuurlijke gist, persen
AgeingStaaltank

Castore - Bellone

Castore - Bellone
Configureer uw product
ProducerCincinnato
Type of wineWit
CountryItalië
RegionCori
Grape varietyBellone
Vintage2016
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op eikenhout met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout foudré 500L+

Pozzodorico - Bellone

Pozzodorico - Bellone
Configureer uw product
ProducerCincinnato
Type of wineRood
CountryItalië
RegionCori
Grape varietyNero Buono
Vintage2017
FermentationKneuzen, vergisting in de staaltank met de schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingStaaltank

Pollucé - Nero Buono

Pollucé - Nero Buono
Configureer uw product
ProducerCincinnato
Type of wineRood
CountryItalië
RegionCori
Grape varietyNero Buono
Vintage2015
FermentationKneuzen, vergisting in een staaltank met schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Ercole Rosso - Nero Buone

Ercole Rosso - Nero Buone
Configureer uw product
ProducerCincinnato
Type of wineRood
CountryItalië
RegionCori
Grape varietyCesanese
Vintage2016
FermentationKneuzen, vergisting in de staaltank met de schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhout barrique 225L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Arcature - Cesanese

Arcature - Cesanese
Configureer uw product

Wederom een voorbeeld van een coöperatief bedrijf met een enorm succes. Italië lijkt het land waar de coöperatie kan uitgroeien tot een bindende factor voor de regio en toch bijzonder fraaie wijnen kan maken, ondanks de vaak grotere volumes. De eerste stap zet de coöperatie van Cincinnato in 1947, net na de vernietigende Tweede Wereldoorlog die ook in Italië veel schade had aangericht. Een aantal vooraanstaande druiventellers in Cori besloot de krachten te bundelen en gezamenlijk de wijnen uit Cori te promoten. Inmiddels kent het bedrijf 255 leden en zijn ze goed voor 550 ha wijngaard op de vulkanische heuvels om Cori in het Lepini-gebergte, zo’n 40 km ten zuiden van Rome. Vandaag de dag ligt er aan de voet van Romeinse heuvels een schitterend modern wijnbedrijf inclusief restaurant, winkel en bed & breakfast.

Cincinnato is niet het bedrijf dat je tegenkomt in de lijstjes met exclusieve topwijnen uit Italië, maar een diner in Rome op een mooie nazomer dag in november ‘16 met een iets te enthousiaste sommelier bracht me wel op het juiste spoor. Marco had maar liefst driehonderd Romeinse wijnen op zijn kaart, en was bereid een aantal flessen te openen. Cincinnato viel gelijk op door de zuiverheid en verfijning in de Pozzodorico. Ik kende de Bellone-druif wel, en deze stijl bevalt me erg. De vulkanische bodems van Italië geven de wijnen vaak flinke zuren mee, dus een witte druif met een gevoel voor terroir en rijp fruit doet het vaak goed. Naast Bellone vinden we nog een aantal interessante mediterrane druivenrassen die goed gedijen in het Romeinse klimaat en dichtbij de kust.