Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-22/javi-revert-valencia
Zoeken

OWNER

Javi Revert Mico 

WINEMaker

Javi Revert Mico 

region

Font de la Fiugera - Valencia / Delmoro is coming from Utiel-Reguena

Vineyard holding

6 ha 

Soil types

White chalk & clay in the lower parts 

varieties

Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera, Verdil, Arcos, Garnacha Tintorera & Monastrell

Fermentation

whole cluster pressing for the whites, partial whole cluster for the reds, natural yeast fermentation in neutral French oak barrels, stainless steel tanks or amphorae (no skins), a

Aging

neutral French oak, amphorae (no skins) and demi-johns

fARming

Organic 

visit website

Javi


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
type of wineWit
Vintage
2018

La Font Tossal d‘Angel Blanco - Malvasia

La Font Tossal d‘Angel Blanco - Malvasia
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2017

Delmoro - Garnacha, Bobal & Syrah

Delmoro - Garnacha, Bobal & Syrah
Type of wine
type of wineWit
Vintage
2018

Micalet - Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell & Verdil

Micalet - Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell & Verdil
Niet op voorraad
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

Sensal - Monastrell, Bonicaire, Arcos y Garnacha

Sensal - Monastrell, Bonicaire, Arcos y Garnacha
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2017

Ik kom Javi al een aantal jaar tegen op verschillende proeverijen met Spaanse 'new wavers'. Hij is al jaren actief verbonden als wijnmaker van Celler del Roure in achterland van Valencia (Alforins). Een bijzonder wijnhuis met 300 tinjas (anfora's) in een drie eeuwen ouden kelder onder grond die weer actief als wijnkelder gebruikt wordt door Celler del Roure. Javi verteld dat hij vanaf 2016 is begonnen met een paar micro botteling van een een paar bijzondere percelen in de vallei van 'Tossal d'Angel' net buiten het productie gebied Alforins. Hij verteld dat de wijngaard al heel lang in familie bezit zijn maar dat zijn oom lang heeft gewacht met afstaan van druiven voor zijn micro project. De 2016 jaargang is gelijk een enorm succes en wordt opgepakt door een aantal belangrijke journalisten. 

De vallei waar javi zijn druiven plukt is redelijk uniek door dat de wijngaarden op de noordelijke helling ligging (koeler), rond de 450 en 850 meter hoog en de bodem hier redelijk veel kalk bevat. Het grote productie gebied Moixent en Fontanars wordt gedomineerd door Coperatieve wijnen met veel alchol en volume. Javi plukt twee tot drie weken later in zijn kleine en vooral koelere vallei. De vallei is verdeeld in 4 stukken. Er is laag gelegen in de klei grond een perceel met Alicante Bouscet, dan in de kalk bodem twee percelen met Macabeo en Malvazia waarvan ik samen met Javi een witte wijn heb gemaakt tijdens mijn bezoek in oktober 2018. Deze wijn wordt in juni speciaal afgevuld voor de Nederlandse markt. Als we naar het hoogste punt van de de vallei kruipen hebben we eerst de Micalet wijngaard, zes witte druivenrassen staan kris kras door elkaar geplant, als laatste is Javi bezig om voor zijn speciale blauwe druif 'Arcos' nieuwe terrassen aan te leggen op de stenige bodem bovenaan de helling.  Een redelijk nieuw project met grote verwachting voor de toekomst! 

Javi maakt inmiddels ook wijnen in Utiel-Requena ten oorden van Valencia. Hij heeft bij deze bodega twee percelen geselecteerd waar hij samen met een vriend een eigen label runt: La Commercial. Wijnen met aan de basis Bobal en Grenache van kalrijke en gravel achtige bodems.