Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-32/vinsnus-instabiles-priorat-montsant
Zoeken

OWNER

Alfredo Arribas

WINEMaker

Alfredo Arribas

region

Gritella and Sant Joan de Codolar (the North of Montsant and Priorat)

altitude

550-900 meter

Soil types

Sant Joan = Chalk &  Gritella = Slate

varieties

Sant Joan = Grenache and Carignan & Gritella = Grenache and Carignan for the reds and for the whites 10 different varieties like: Grenache, Viognier, Manseng, Vermentino, Chardonnay ....

Fermentation

Naturel ferments on concrete, clay, anfora and older oak

Aging

Concrete, clay, anfora and older oak

fARming

Organic (in conversion) with biodynamic influence  

visit website

https://vinsnus.com/en/


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2022

Siuralta Orange - Malvasia, Grenache blanc & Carignan B (22)

Siuralta Orange - Malvasia, Grenache blanc & Carignan B (22)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2020

Instabile Claret Rosae Rosa - Grenache

Instabile Claret Rosae Rosa - Grenache
Deze wijn is op voorraad

Als Alfredo in 2007 zijn eerste wijnen vergist van de Clos de Portal is zijn interesse al gewekt voor een paar bijzondere maar zeer afgelegen wijngaarden in het noorden van de Priorat en Montsant regio. Het klassieke hart van Priorat (Bellmunt, el Molar, Grattalops) is warm, droog en zeer grillig op de hoge pieken door de stevige wind. Alfredo besluit in 2008 een aantal wijngaarden / stukken grond aan te kopen in koelere en hoger gelegen stukken in het noorden om ook in de toekomst de beschikking te hebben over druiven met gezonde zuren.

In Sant Joan bij Ermita 'Codolar' (Priorat) een waanzinning perceel met zeer oude stokken Grenache ( vier soorten) en Carignan op kalkrijke bodems. Deze druiven worden voor het Gotes project gebruikt en inspiratie voor de instabiles wijnen. De andere wijngaard is Gritella, een enorme 'campo' van meer dan 75 hectare die verstopt ligt tussen twee bergketens. Hier begint Alfredo helemaal vanaf scratch met de aanleg van geheel nieuwe wijngaarden op de helling langs de kleine Siurana rivier. Als je in Gritelle geweest bent snap je gelijk waarom dit een bijzondere plek is, je staat hier echt midden in de natuur, geen buren, prachtig landschap dat Alfredo zelf kan inrichten naar zijn eigen wens. De bodem bestaat hier net als in het klassieke Priorat uit lijsteen (llicorella). Inmiddels heeft Gritella een vaste bewonen, Lupé. Een ezel die gebruikt wordt om de wijngaarden te bewerken, alles gaat hier 'rustig aan' en de balans tussen natuur en mens is er optimaal!

Voor beide wijngaarden wordt geen gebruik gemaakt van chemische en syntetische middelen, gebruik van machine's en kopersulfaat tot het minimale gereduceerd en gewerkt volgens de biologisch-dynamische landbouw filosofie van Rudolf Steiner.