Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-20/vins-el-cep-penedes
Zoeken

OWNER

Vins el Cep is owned and founded by four families since 1980 (Gil Masana, Josep Carreras, Pere Parera and Josep Esteve)

WINEMaker

Maite Esteve

region

Catalunya - Penedés 

Vineyard holding

400+ ha - only 25% of the grapes are used for the wines of Vins el Cep. 

Soil types

Chalk and red clay 

varieties

Xarel.lo & Macabeo with some Perralada, Pinot Noir & Chardonnay 

Fermentation

All sparkling wines ferment on steeltank, some of the white wines in barrel with some skin contact

Aging

Sparkling wine sur latte for at least 24 months - the white wines on steeltank with the fine lee or in oak barrels 

fARming

Organic certified, Vegan for the Sparkling wines and some of the plots are Biodynamic certified like Claor or Clot del Roure

visit website

https://www.vinselcep.com/en/paratges/


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo & Chardonnay
Vintage2017
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie

Vi de OT Blanc - Xarel.lo & Chardonnay

Vi de OT Blanc - Xarel.lo & Chardonnay
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineRose
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyMacabeo & Tempranillo
Vintage2017
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie

Vi de OT Rosat - Macabeo & Tempranillo

Vi de OT Rosat - Macabeo & Tempranillo
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyMerlot, Syrah & Tempranillo
Vintage2018
FermentationKneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in een open staaltank met het natuurlijke gist, persen
AgeingEen deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten

Vi de OT Negre - Merlot, Tempranillo, Syrah & Cab.

Vi de OT Negre - Merlot, Tempranillo, Syrah & Cab.
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo
Vintage2017
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEen deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten

Vi de Terrer GR Senders - Xarel.lo

Vi de Terrer GR Senders - Xarel.lo
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo
Vintage2016
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout foudré 500L+ / nieuw

Clot del Roure - Xarel.lo

Clot del Roure - Xarel.lo
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo
Vintage2016
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout foudré 500L+

Magnum ‘Clot del Roure‘ - Xarel.lo

Magnum ‘Clot del Roure‘ - Xarel.lo
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineMousserend
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo, Macabeo & Perralada
VintageN.V.
FermentationKneuzen, persen, koude stabilisatie en vergisting op staaltank met het natuurlijke gist, 2e gisting op fles sur latte
AgeingRijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedorgeerd

L`alzinar Brut Cava - Xarel.lo & Macabeo

L`alzinar Brut Cava - Xarel.lo & Macabeo
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineMousserend
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo, Macabeo & Perralada
Vintage2014
FermentationKneuzen, persen, koude stabilisatie en vergisting op staaltank met het natuurlijke gist, 2e gisting op fles sur latte
AgeingRijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedorgeerd

Cava MIM Brut Reserva - Xarel.lo, Macabeu & Perralada

Cava MIM Brut Reserva - Xarel.lo, Macabeu & Perralada
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineMousserend
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyPinot Noir
Vintage2014
FermentationKneuzen, persen, koude stabilisatie en vergisting op staaltank met het natuurlijke gist, 2e gisting op fles sur latte
AgeingRijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedorgeerd

MIM Rose Cava Brut - Pinot Noir

MIM Rose Cava Brut - Pinot Noir
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineMousserend
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo, Macabeo & Perralada
Vintage2014
FermentationKneuzen, persen, koude stabilisatie en vergisting op staaltank met het natuurlijke gist, 2e gisting op fles sur latte
AgeingRijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedorgeerd

Cava MIM Brut Nat. Reserva - Xarel.lo, Macabeo & Perralada

Cava MIM Brut Nat. Reserva - Xarel.lo, Macabeo & Perralada
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineMousserend
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyPinot Noir
Vintage2012
FermentationWhole bunch press, de vergisting in een staaltank met het natuurlijke gist, de tweede vergisting op fles
AgeingRijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna manueel gedorgeerd

Cava MIM Blanc des Noirs Natura - Pinot Noir

Cava MIM Blanc des Noirs Natura - Pinot Noir
Configureer uw product
ProducerVins el Cep / Marques de Gelida
Type of wineMousserend
CountrySpanje
RegionPenedès
Grape varietyXarel.lo, Macabeo & Perralada
VintageN.V.
FermentationWhole bunch press, de vergisting deels op staaltank deels in een eikenhout vat met het natuurlijke gist, de tweede vergisting op fles
AgeingRijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedorgeerd

Magnum Cava MIM Natura - Xarel.lo & Macabeo

Magnum Cava MIM Natura - Xarel.lo & Macabeo
Configureer uw product

Al sinds de 15e eeuw cultiveren de families Carreras, Esteve, Masana en Parera de wijngaarden van Vins el Cep. Het verlangen om dit erfgoed met elkaar te delen, maar met name de gebundelde krachten en hun gezamenlijke kennis van de druiventeelt, zorgen ervoor dat de wijnen en de Cava die op dit landgoed geproduceerd worden van de allerhoogste kwaliteit zijn.

De familie bezit 200 ha aan wijngaard in de beste dorpen van de Penedes: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida en Sant Llorenç d’Hortons. De percelen met veelal oude stokken zijn beplant met alle acht toegestane druivenrassen voor de DO Cava in deze regio: Xarel.lo Macabeo, Perralada, Chardonnay, Pinot Noir, Trepat, Grenache & Monastrell. De wijngaarden liggen op zo’n 400 meter hoogte en hebben de perfecte kalkvulling voor mousserende wijnen, ideaal voor de belangrijkste druiven Xarel.lo en Macabeo.

Ieder jaar maken ze een sterke selectie door hun wijngaarden en gebruiken slechts 30-40% van de oogst voor hun eigen wijnen. Essentieel voor de kwaliteit is de keuze om voor Cava’s enkel de most te gebruiken die bij de eerste persing vrijkomt. De rest van de most wordt in bulk verkocht aan de grote coöperaties in de regio. De cava’s worden geassembleerd in samenspraak met topsommelier Juan Carlos (Can Fabes*** & Lasarte **).

Op het landgoed van Vins el Cep werken ze sinds 2007 biologisch en gebruiken ze op sommige percelen een bio- dynamische methode om de stokken meer energie te geven en te zorgen dat de druiven beter rijp worden met maximale fenolische stoffen. De cava die er wordt geproduceerd, wordt gebotteld onder het label MIM Marques de Gelida. Een prachtige serie mousserende en witte wijn die ‘geknipt’ zijn voor Nederlandse gastronomie!