Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-20/maranones-sierra-gredos
Zoeken

OWNER

J. Fernando Cornejo 

WINEMaker

J. Fernando Cornejo 

region

San Martin De Valdeiglesias – Madrid 

Vineyard holding

35 ha

Soil types

Granite soils 

varieties

60% Garnacha – 25% Albillo Real – 15% Morate 

Fermentation

Natural fermentation in french oak barrels for white wines – 400-700 litres – natural fermentation in french oak tanks for red wines – 3300-4500 litres 

Aging

Old french oak barrels – 500-700 litres 

fARming

Organic and biodynamic 

visit website

http://www.bodegamaranones.com/en/place.html


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerMaranones
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionSierra Gredos
Grape varietyGrenache Noir
Vintage2015
FermentationKneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in open tanks van eikenhout met het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten vat 1000L+

Treintamill Maravadies - Garnacha

Treintamill Maravadies - Garnacha
Configureer uw product

De Spaanse ‘Armada’ wordt deze zomer versterkt met een wijnhuis dat ik al een aantal jaren volg, maar waarvan ik nog niet de kans heb gehad het te mogen kopen. Officieel bevinden we ons in DO Méntrida, een uitgestrekt en heuvelachtig gebied op zo’n 75 kilometer ten westen van Madrid. De mannen spreken hier over Sierra de Gredos, het land van Garnacha!

Fernando Garcia studeerde wijnbouwkunde in Madrid en raakte daar bevriend met twee streekgenoten: Marc Isart (Bernabeleva) en Daniel Gomez Landi (Dani Landi Viticultor). Niemand had toen kunnen bedenken dat deze drie talenten tien jaar later samen met Raul Perez en hun leermeester Telmo Rodriguez de wijnen uit Sierra de  Gredos op de internationale wijnkaart gingen plaatsen. Omdat zij als eerste de potentie zagen van Sierra de Gredos, hebben ze in het begin vrij eenvoudig de beste wijngaarden kunnen selecteren en vervolgens gekocht of gepacht van de lokale bewoners.

Fernando start zijn bodega Marañones in het centrale deel van Sierra de Gredos genaamd San Martin de Valdeiglesias. Een uitgestrekt gebied gelegen op zo’n 1100 meter hoogte met een rijke bodem voor landbouw. Een enorme biodiversiteit vinden we hier, met planten, bloemen, bossen, verschillende soorten olijfbomen, vijgen, amandelen en andere soorten noten. De naam Marañones is dan ook heel toepasselijk ontleend aan het Spaanse woord ‘cashewnoten’. Al met al een ideale plek voor natuurlijke wijnbouw.

Fernando werkt in de 20 ha tellende wijngaard uitsluitend met lokale druivenrassen. Voor wit is dat de Albillo Blanco en voor rood de Garnacha en daarnaast ook nog een klein beetje Syrah. Er zijn veel oude stokken, de gemiddelde leeftijd is zo’n 50 jaar, en de biologische wijngaarden worden met een ezel geploegd. In de kelder laat Fernando vooral de natuur haar werk doen, met een minimale interventie om maximale expressie van de druif en wijngaard te etaleren.