Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-20/dani-landi-sierra-de-gredos
Zoeken

OWNER

Daniel Gomez Jimenez-Landi 

WINEMaker

Daniel Gomez Jimenez-Landi

region

Sierra de Gredos - Madrid 

Vineyard holding

7 ha devided by 4,5 ha Uva de la Ira and the three single vineyards in total 1,5ha + 

Soil types

Sand, granite, schist and quartz

varieties

100% Garnacha

Fermentation

Fermentation in oak vats, soft maceration with no use of pump-over or aggressive extraction. 100% whole bunch fermentation with only indigenous yeasts. Long maceration, around 60-70 days. Average SO2 is around 20 mg/l of free sulphur. 

Aging

In oaks, vats, and barrels. Always old oak. Range in size from 600L to 2500L 

fARming

Organic and biodynamic influence

visit website

Landi


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2019

Las Uvas de la Ira - Garnacha

Las Uvas de la Ira - Garnacha
200 + op voorraad
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

El Real de san Vincente ‘Cantos del Diablo‘ - Garnacha

El Real de san Vincente ‘Cantos del Diablo‘ - Garnacha
6 op voorraad
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

El Tiemblo ‘Las Iruelas‘ - Garnacha

El Tiemblo ‘Las Iruelas‘ - Garnacha
0 op voorraad
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

Cebreros ‘El Reventon‘ - Garnacha

Cebreros ‘El Reventon‘ - Garnacha
5 op voorraad

Daniel was toen ik hem ontmoette verantwoordelijk voor de wijnen van het ouderlijk domein genaamd Jiménez-Landi. Hij wilde verder en besloot met een aantal hectare zijn eigen weg te gaan onder de naam: Dani Landi Viticultor. Dani is een echte streber met het hart op de tong en bloedfanatiek. Helaas maakt Dani maar 25.000 flessen op jaarbasis dus er is weinig te verdelen.

Hij maakt inmiddels vier verschillende wijnen van bijzondere percelen die rondom San Martín de Valdeiglesias verstopt liggen in het Gredos-gebergte. De druivenstokken zijn vaak ouder dan 60 jaar en staan allemaal boven de 600 meter hoogte. Het klimaat is hier wat minder extreem en in de bodem vinden we leisteen terug, naast het dominant aanwezige graniet. Dat leisteen (llicorela, schiefer) geeft een zachter randje aan de druiven. Dit kennen we ook van de wijnen van Alfredo Arribas en Guimaro waar de bodem volledig uit leisteen bestaat. In de wijngaarden van Dani vind je verder verschillende soorten kruiden als lavendel, nootmuskaat, kerrie en koriander. Met recht een echt microklimaat.

Dani maakt bijna Pinot Noir-achtige Garnacha wijnen. In de kelder wordt alles met de hand gedaan, de druiven worden met de voet getreden en met respect voor haar herkomst vergist tot zeer pure, biodynamische wijn! De wijnen van Dani zijn redelijk schaars. De voorraad van de drie cru's worden bijna in zijn geheel op allocatie verdeeld. Interesse, stuur ons even een mail.