Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-20/coto-de-gomariz-ribeiro
Zoeken

OWNER

(Owner)

WINEMaker

(Winemaker)

region

(Region)

Vineyard holding

(Vineyard holding)

altitude

(Altitude)

Soil types

(Soil types)

varieties

(Varieties)

Fermentation

(Fermentation)

Aging

(Aging)

fARming

(Farming)

visit website

(Link)


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerCoto de Gomariz
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietyTreixadura / Trajadura
Vintage2018
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie

Flower and the Bee - Treixadura

Flower and the Bee - Treixadura
Configureer uw product
ProducerCoto de Gomariz
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietyTreixadura / Trajadura
Vintage2017
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie

Magnum Flower and the Bee - Treixadura

Magnum Flower and the Bee - Treixadura
Configureer uw product
ProducerCoto de Gomariz
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietyAlbariño / Alvarinho
Vintage2017
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie

Enxostas Xistos - Albarino

Enxostas Xistos - Albarino
Configureer uw product
ProducerCoto de Gomariz
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietyTreixadura, Godello, Loureiro, Lado & Silverinha
Vintage2015
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout barrique 225L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Finca o Figueral - Treixadura, Godello, Albarino & Lour

Finca o Figueral - Treixadura, Godello, Albarino & Lour
Configureer uw product
ProducerCoto de Gomariz
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietySouson, Mencia, Ferrol & Brancellao
Vintage2013
FermentationKneuzen, vergisting in een staaltank met schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhout barrique 225L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Abadia de Gomariz- Sousón, Ferrol, Mencia & Braccelao

Abadia de Gomariz- Sousón, Ferrol, Mencia & Braccelao
Configureer uw product
ProducerCoto de Gomariz
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietySouson, Mencia, Ferrol & Brancellao
Vintage2013
FermentationKneuzen, vergisting in de staaltank met de schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Magnum Abadia de Gomariz - Souson Ferrol en Mencia

Magnum Abadia de Gomariz - Souson Ferrol en Mencia
Configureer uw product
ProducerCoto de Gomariz
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietyTreixadura / Trajadura
Vintage2018
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie

Gomariz 12 Doce - Treixadura

Gomariz 12 Doce - Treixadura
Niet op voorraad
Configureer uw product
ProducerSebio / Coto de Gomariz
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionSalnes - Rias Baixas
Grape varietyAlbariño / Alvarinho
Vintage2013
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie

O Con by Sebio (Rias Baixas) - Albarino (Salnes)

O Con by Sebio (Rias Baixas) - Albarino (Salnes)
Configureer uw product
ProducerSebio / Coto de Gomariz
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionSalnes - Rias Baixas
Grape varietyGodello
Vintage2015
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Mais Aila by Sebio (Valdeorras) - Godello

Mais Aila by Sebio (Valdeorras) - Godello
Configureer uw product
ProducerSebio / Coto de Gomariz
Type of wineOrange
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietyTreixadura, Godello, Loureiro, Lado & Silverinha
Vintage2012
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op eikenhout met het natuurlijke gist
AgeingEikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Salvaxe by Sebio (Ribeiro) - Treixadura, Silverinha & Lado

Salvaxe by Sebio (Ribeiro) - Treixadura, Silverinha & Lado
Configureer uw product
ProducerSebio / Coto de Gomariz
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietySouson, Mencia, Ferrol & Brancellao
Vintage2016
FermentationKneuzen, koude inweking, vergisting in een open houten vat met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Super Heroe by Sebio (Ribeiro) - Fieldblend

Super Heroe by Sebio (Ribeiro) - Fieldblend
Configureer uw product
ProducerSebio / Coto de Gomariz
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionRibeiro
Grape varietySouson, Mencia, Ferrol & Brancellao
Vintage2015
FermentationKneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in open tanks van eikenhout met het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Magnum Super Heroe by Sebio (Ribeiro) - Fieldblend

Magnum Super Heroe by Sebio (Ribeiro) - Fieldblend
Configureer uw product

Een vakantie in 2010 langs de prachtige kust van Galicië leerde me de lokale wijnen pas echt goed kennen. Want er is veel meer dan alleen Albariño uit de gebieden O’Rosal of Salnes. De wijnkaart van Culler de Pau op het schiereiland O’Grove bracht me een aantal fraaie wijnen uit het binnenland (Ribeiro, Ribera Sacra & Bierzo) in het glas. Zo ook de Cuvée Caco 2007 van Coto de Gomariz. Het is een mooi begin van een fijne samenwerking met deze gedreven en bevlogen wijnmakers.

Volgens de geschreven geschiedenis wordt er al sinds de 12e eeuw wijn gemaakt in het klooster van Gomariz. In 1979 neemt de familie Alvares Serrano samen met hun zoon Ricardo Carreiro en Xosé Lois Sebio de beslissing om de 27 ha grond klaar te maken voor kwaliteitswijnbouw. Deze laatste, Xosé Lois Sebio, is de dienstdoende oenoloog en wijnmaker van het moment. Naast zijn werkzaamheden bij Coto de Gomariz krijgt hij van eigenaar Ricardo de ruimte om een aantal wijnen te maken van micropercelen in Galicië. In 2009 sluit Inma Pazos zich aan bij het bedrijf, zij is verantwoordelijk voor de marketing en export.

De wijngaarden van Coto de Gomariz zijn gelegen in Leiro, een gemeente in de Spaanse provincie Ourense in de regio Galicië. Het bevindt zich in een werkelijk schitterende vallei die is ontstaan door de rivier de Avia die er dwars doorheen stroomt. De wijnmakerij bezit als gezegd momenteel 27 ha grond, verspreid over verschillende heuvels. De wijnen zijn het resultaat van een unieke combinatie van het Atlantische klimaat; relatief lage niveaus van regenval en de zon die urenlang schijnt. Daarnaast is er een groot verschil tussen de temperaturen die overdag heersen en de temperaturen van ‘s nachts. Tenslotte is er in de bodem sprake van een ongebruikelijke combinatie van graniet en xisto (een vrij bijzonder soort leisteen). Voor zowel de rode als de witte wijn die hier geproduceerd worden, concentreert men zich op autochtone druivenrassen.

Coto de Gomariz wordt alom beschouwd als één van de meest moderne en geavanceerde bodega’s van Galicië. Men kijkt zowel naar de beschikbare faciliteiten als naar de geproduceerde wijnen. Dat laatste wordt nog maar eens bevestigd door de hoeveelheid prijzen die het wijnhuis jaarlijks weer binnensleept. Gebaseerd op de jaarlijkse verkiezingen die georganiseerd worden door ‘la Asocación de Sumilleres de Galicia’ (de vereniging van sommeliers van Galicië), is Coto de Gomariz de meest gelauwerde wijnmakerij van de afgelopen vijf jaar. Deze titel verkrijgen op basis van de mening van collega’s (en tevens concurrenten) zegt nogal wat, en dat komt zeker tot uiting in de smaak van de wijn!