Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-20/borja-perez-tenerife
Zoeken

OWNER

Borja Pérez 

WINEMaker

Borja Pérez 

region

Ycoden-Daute-Isora - Tenerife 

Vineyard holding

5,5 ha for Ignos Origenes wines and up to 3 ha rented for the Artifice wines 

Soil types

Mainly volcanic and basalt 

varieties

Listan Blanco - Marmajuelo - Listan Negro - Babosa - Viajarego. 

Fermentation

Whites with small amount of skin contact on oak barrels, the reds with partly whole cluster on concrete tanks 

Aging

For the whites some new oak - up to 25% new - red mainly on larger oak barrels of older age

fARming

Organic 

visit website

Borja


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerBorja Perez
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionYcoden-Daute-Isora (Tenerife)
Grape varietyListán Blanco
Vintage2016
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout barrique 225L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Artifice Blanco Barricas - Listán Blanco

Artifice Blanco Barricas - Listán Blanco
Configureer uw product
ProducerBorja Perez
Type of wineWit
CountrySpanje
RegionYcoden-Daute-Isora (Tenerife)
Grape varietyMarmajuelo Blanco
Vintage2014
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout foudré 500L+

Ignos Origenes Blanco - Marmajuelo

Ignos Origenes Blanco - Marmajuelo
Configureer uw product
ProducerBorja Perez
Type of wineRood
CountryFrankrijk
RegionYcoden-Daute-Isora (Tenerife)
Grape varietyListán Negro, Baboso Negro & Vijariego
Vintage2016
FermentationVergisting van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een grote eikenhout vat met regelmatig pigéage zonder het kneuzen van de druiven met het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhout barrique 225L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill

Artifice Tinto - Listan Negro, Baboso, & Vijariego

Artifice Tinto - Listan Negro, Baboso, & Vijariego
Beperkt op voorraad
Configureer uw product
ProducerBorja Perez
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionYcoden-Daute-Isora (Tenerife)
Grape varietyBaboso Negro
Vintage2014
FermentationVergisting van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een grote eikenhout vat met regelmatig pigéage zonder het kneuzen van de druiven met het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten vat 1000L+

Ignos Origenes Tinto - Baboso Negro

Ignos Origenes Tinto - Baboso Negro
Configureer uw product

Wij zijn altijd op zoek naar uitdagingen, wijnmakers met lef! Bij Borja Perez op Tenerife, één van de Canarische eilanden (Ycoden-Daute-Isora), zit dat wel goed. Ondanks dat de familie van Borja zich al lange tijd in de druiventeelt begeeft, is er niemand die het aangedurfd heeft wijn te gaan maken op de wijngaarden van de familie. Borja was in 2011 nog automonteur en brandweerman als hij besluit te starten met het Ignos Origenes label. Hij gaat wijn maken van oude, verlaten wijngaarden op het eiland. Sommige plekken kan je soms niet eens met een voertuig bereiken en dan komen er ezels aan te pas om de materialen naar de wijngaard te vervoeren en de druiven tijdens de oogst weer naar beneden. De term Origines verwijst naar zijn streven om enkel wijn te maken van inheemse druivenrassen. In de jaren ’90 is door de invloed en de druk van de EU gekozen voor internationale druivenrassen. Gelukkig zijn er nog voldoende wijngaarden op de hellingen van de Teide vulkaan gespaard gebleven voor gedreven wijnmakers als Borja en zijn collega’s van o.a. El Suerte del Marques & Envinaté. Het grootste deel van de wijngaarden bestaat nog uit pre-phylloxera stokken en liggen aan de noordwestkant van het eiland.

De eerste wijnen worden in 2014 gemaakt van Marmajuelo, Baboso, Vijariego, Listan Blanco en Listan Negro. Met de oogst van 2016 volgt de eerste botteling van het Artifice label. Samen met enkele druiventellers op het eiland gaat Borja een wijn maken om de oude wijngaarden van inheemse druivenrassen te conserveren. Hij betaald ze een goede prijs en krijgt toegang om de wijngaarden te onderhouden. Op een manier waarvan hij denkt dat het beste is om zijn signatuur in de wijn te krijgen. Alle wijnen vergisten natuurlijk op eikenhout of staaltank en enkel voor de botteling een beetje zwavel. Geen extreme natuurwijn maar vulkanische wijn in je glas!

Het idee is om de komende jaren door te groeien naar 30.000 flessen per jaar en er een gezond en dynamisch bedrijf van te maken. We zijn onwijs trots om de wijnen van Borja in het assortiment te hebben, ook al is de allocatie beperkt.