Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-20/alberto-orte-jerez-rioja
Zoeken

OWNER

Alberto Orte

WINEMaker

Alberto Orte

region

Jerez, Rioja, Valdeorras & Yecla

Vineyard holding

16 ha in Jerez, the rest is purchasd fruit and rentes vineyards

Soil types

Jerez: Albariza
Rioja: red sand with silica

varieties

Palomino Fino, Vuira, Garnacha Blanca, Tempranillo

Aging

Oak barrels and (partly) under flor

fARming

Organic and biodynamic influences, young vineyards in Jerez are fully organic

visit website

Alberto Orte

Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2016

Rioja Blanco La Antigua Clássico - Viura, Garnacha Blanc & T

Rioja Blanco La Antigua Clássico - Viura, Garnacha Blanc & T
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2020

Atlántida Blanco - Vijiriega (Cadiz)

Atlántida Blanco - Vijiriega (Cadiz)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2020

Vara y Pulgar - Tintilla (Cadiz)

Vara y Pulgar - Tintilla (Cadiz)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2017

Atlántida Tinto - Tintilla (Cadiz)

Atlántida Tinto - Tintilla (Cadiz)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
N.V.

Fino - Palomino Fino (Jerez)

Fino - Palomino Fino (Jerez)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
N.V.

Amontillado VORS- Palomino Fino (Jerez)

Amontillado VORS- Palomino Fino (Jerez)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
N.V.

Palo Cortado VORS - Palomino Fino (Jerez)

Palo Cortado VORS - Palomino Fino (Jerez)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
N.V.

Oloroso VORS - Palomino Fino (Jerez)

Oloroso VORS - Palomino Fino (Jerez)
Deze wijn is op voorraad

Alberto Orte maakt wijn in verschillende delen van Spanje, vooral Jerez, Rioja en Valdeorras. Geboren in Madrid was hij in zijn jeugd al in wijngaarden te vinden. Druiven plukken bij familiedomeinen en bij het bedrijf van zijn ouders in Montilla Moriles. In Jerez heeft hij nu 16 hectare aan wijngaarden in Rioja koopt hij fruit van geselecteerde wijngaarden. Biologisch wijnmaken is voor Alberto heel normaal, daarnaast past hij ook biodynamische principes toe. Een van de grote interesses van Alberto is het vinden van (bijna) uitgestorven locale druivenrassen, zoals Tintilla en Vijiriega. Alleen in Jerez heeft hij meer dan 200 klonen en 22 onbekende druivenrassen ondekt! In de kelder wordt iedere wijngaard apart vergist zodat de tipiciteit van klimaat, bodem en druivenras alle aandacht krijgen. Eigen gist is altijd gebruikt en de rijping en gistring gebeurt op beton, foudres,rvs en groter oud hout. 

Wij beginnen met de wijnen uit Jerez van de onbekende druivenrassen met mega intense Sherry's. Uit Rioja een witte wijn gemaakt volgens een traditioneel principe uit de 19e eeuw waarbij een deel van de wijn ook onder flor rijpt. Zoutige en intense wijnen voor de NL gastronomie!