Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-32/javi-revert-valencia
Zoeken

OWNER

Javi Revert Mico 

WINEMaker
Javi Revert Mico 

region

Valencia

Vineyard holding

6 ha 

Soil types

White chalk & clay in the lower parts 

varieties

Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera, Verdil, Arcos, Garnacha Tintorera & Monastrell

Fermentation

Whole cluster pressing for the whites, partial whole cluster for the reds, natural yeast fermentation in neutral French oak barrels, stainless steel tanks or amphora (no skins)

Aging

Neutral French oak, amphora (no skins) and demi-johns

fARming

Organic influence

visit website

Javi


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2022

La Comarcal Lafont Blanco - Malvasia&co.

La Comarcal Lafont Blanco - Malvasia&co.
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2022

Micalet - Malvasia, Merseguera&co. (22)

Micalet - Malvasia, Merseguera&co. (22)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2022

La Comarcal Grillat La Font de la F. - Fieldblend (22)

La Comarcal Grillat La Font de la F. - Fieldblend (22)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2021

Sensal - Monastrell, Bonicaire, Arcos y Garnacha (21)

Sensal - Monastrell, Bonicaire, Arcos y Garnacha (21)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2022

Sensal - Monastrell, Bonicaire & Garnacha (22)

Sensal - Monastrell, Bonicaire & Garnacha (22)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2019

Simeta - Arcos (19)

Simeta - Arcos (19)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2020

Simeta - Arcos (20)

Simeta - Arcos (20)
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2021

Simeta - Arcos (21)

Simeta - Arcos (21)
Deze wijn is op voorraad

Ik kom Javi al een aantal jaar tegen op verschillende proeverijen met Spaanse 'new wavers'. Hij is jaren actief verbonden geweest als wijnmaker van Celler del Roure in het achterland van Valencia (Alforins). Een bijzonder wijnhuis met 300 tinjas (anfora's) in een drie eeuwen ouden kelder onder grond die weer actief als wijnkelder gebruikt wordt door Celler del Roure. Javi vertelt dat hij vanaf 2016 is begonnen met een paar micro botteling van een een paar bijzondere percelen in de vallei van 'Tossal d'Angel' net buiten het productie gebied Alforins. Hij verteld dat de wijngaarden al heel lang in familie bezit zijn maar dat zijn oom lang heeft gewacht met afstaan van druiven voor zijn micro project. De 2016 jaargang is gelijk een enorm succes en wordt opgepakt door een aantal belangrijke journalisten. 

De vallei waar Javi zijn druiven plukt is redelijk uniek door dat de wijngaarden op de noordelijke hellingen ligging (koeler), rond de 450 en 850 meter hoog is en de bodem hier redelijk veel kalk bevat. Het grote productiegebied Moixent en Fontanars wordt gedomineerd door wijnen van de coöperaties met veel alcohol en volume. Javi plukt zijn hoog gelegen wijngaarden twee tot drie weken later dan in het dal. De vallei waar de wijngaarden van Javi liggen is verdeeld in 4 stukken. Er is laag gelegen in de klei grond een perceel met Alicante Bouscet, dan in de kalk bodem twee percelen met Macabeo en Malvazia. Daarvan heeft Martijn samen met Javi een witte wijn heb gemaakt tijdens zijn bezoek in oktober 2018. Deze wijn wordt in juni speciaal afgevuld voor de Nederlandse markt.
Als we naar het hoogste punt van de de vallei kruipen hebben we eerst de Micalet wijngaard, zes witte druivenrassen staan kris kras door elkaar geplant. Nog wat hoger is Javi bezig om voor zijn speciale blauwe druif 'Arcos' nieuwe terrassen aan te leggen op de stenige bodem bovenaan de helling.  Een redelijk nieuw project met grote verwachting voor de toekomst! 

Zie ook La Comarcal! De samenwerking met goede vriend Victor Marqués uit de prachtige omgeving van Valencia