Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/italie-14/lalu-barolo
Zoeken

OWNER

Lara Rocchetti & Luisa Sala

WINEMaker

Lara Rocchetti & Luisa Sala

region

Langhe, Piemonte

Vineyard holding

3.5ha in communes of La Morra (vigna Roncaglie) & Monforte d’Alba (vigna Bussia Brovi & Le Coste)

Soil types

Tortonian (La Morra) & Helvetian (Monforte d’Alba) marne sant’agata fossili (sedimentary)

varieties

Barbera & Nebbiolo

Fermentation

Initially in small concrete tanks – foudres – stainless steel – oak 

Aging

Cement, stainless steel, tini di legno, Tonneaux (Chassin) for la Barbera

Tini di 25HL for il Nebbiolo, Botte grande 15HL (Schneikenleitner) Austrian light toast!

fARming

Organic with biodynamic influence 

visit website

Instragram Lalù


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2019

Barbera d‘Alba - Barbera

Barbera d‘Alba - Barbera
86 op voorraad
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2019

Langhe Nebbiolo - Nebbiolo

Langhe Nebbiolo - Nebbiolo
84 op voorraad

Onze jongste aanwinst uit Italië is net binnen! We zijn er maar net op tijd bij met de release van de eerste wijnen van Lara & Luisa. De meiden starten in het hartje van Barolo in Piëmonte een bijzonder avontuur met 3,5 ha wijngaard verdeeld over drie verschillende cru's. De meiden hebben al een aardig track record opgebouwd. Tijdens hun studie zijn ze los van elkaar naar Zuid-Afrika en Argentinië geweest. En later nog bij Reva & Conterno-Fantino in Barolo. Hier leren ze ook het fijne van biologisch werken in de wijngaard. Ze werkten daarvoor bij Nicolai en Frederico bij Trediberri in La Morra (Barolo) en gaan vervolgens naar Comtes Lafon (2017) en Cecile Tremblay (2018).

Frederico Oberto van Trediberri helpt zijn aan hun eerste 0,5ha wijngaard Roncaglie in hun geboortedorp La Morra aan de westkant van Barolo. De reputatie van Barolo is de afgelopen 20 jaar enorm gegroeid en (helaas voor de dames) de wijngaard prijzen ook dus de hulp van Frederico was erg welkom. In 2019 maken ze hun eerste wijnen en viniferen ze deze vanuit hun kelder in Serralunga. Hier is alles wat ze nodig hebben en dat is niet veel maar paar prachtige betonnen vaten en klassieke boti (sloveens eiken foudre). 

Er komt een Barbera (ongekende klasse, Tremblay achtig) een Langhe Nebbiolo (tijd nodig, of een goed karaf) en hun eerste 2000 flessen Barolo 'Le Coste' (verwacht in 2022). Zelden zo onder de indruk van een nog zo jong bedrijf! Succes Lara & Luisa..... op een prachtige toekomst! 

Video