Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/italie-21/piemonte/antoniotti-bramaterra
Zoeken

OWNER

Odille and Mattia Antoniotti

WINEMaker

Odille and Mattia Antoniotti

region

Bramaterra - Alto Piemonte 

Vineyard holding

6 ha 

Soil types

Granite and clay 

varieties

Nebbiolo, Vespolina, Croatina & Uva Rara

Fermentation

Concrete - whole bunch 

Aging

Botti 

fARming

Organic


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2022

Pramartel Rosso - Nebbiolo

Pramartel Rosso - Nebbiolo
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2021

Magnum Pramartel Rosso - Nebbiolo

Magnum Pramartel Rosso - Nebbiolo
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2019

Costa della Sesia - Nebbiolo

Costa della Sesia - Nebbiolo
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2019

Bramaterra - Nebbiolo, Croatina, Vespolina & Uva Rara (19)

Bramaterra - Nebbiolo, Croatina, Vespolina & Uva Rara (19)
Deze wijn is op voorraad

Bramaterra is een klein wijnbouwgebied van zo’n 100 ha en ligt in Alto-Piemonte tussen de Alpen en Alba in. Het is daar een stuk koeler dan in Alba en dat proef je ook terug. Hierdoor krijg je een soort Cru Beaujolais stijl van Nebbiolo. Het noordelijke deel van Piëmonte begint eindelijk uit haar as te herrijzen. Voor de Tweede Wereldoorlog was dit een levendige wijnbouwregio met prachtige Nebbiolo wijn van de herkomsten Bramaterra, Gattinara en Ghemme. De jeugd trok naar Turijn om te studeren of te werken en keerden niet meer terug om als opvolger van het familiebedrijf wijn te gaan maken. Meerdere Azienda’s sloten hun deuren en de heuvels met wijngaarden begonnen langzaamaan te veranderen in bossen. Één van de ‘survivors’ is Odille Antoniotti. Die wél het geluk heeft dat zijn zoon Mattia dezelfde passie en interesse deelt en zodoende graag het uit de 18e eeuw stammende bedrijf wilt voortzetten. Samen hebben ze de afgelopen jaren een paar interessante hellingen vrij- en gereedgemaakt voor wijnbouw. Met als gevolg een prachtige nieuwe wijngaard met Nebbiolo en de lokale rassen Croatina en Vespolina. 

In de kelder gaat alles op de klassieke ‘slow food’ Italia stijl, de druiven vergisten op betonnen tanks en rijpen af op oude eikenhouten vaten. Alles zonder toevoegingen en moderne technieken. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stilgestaan, maar of dat erg is, ik denk het niet! Een stukje Italiaanse cultuur in een fles; authentiek en zeer verfijnd qua smaak.

Video