Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/italie-12/crasa-src-etna-sicilie
Zoeken

OWNER

Rori Parasiliti

WINEMaker

Rori Parasiliti

region

Solicchiata & Randazzo, Etna, Sicilia

Vineyard holding

12 ha - 5 plots - 600-1000 meter altitude on the Etna slopes

Soil types

Basalt, black sand, volcanic rock 

varieties

Nerello Mascalese, Nerello Capuccio, Carricante & Grenache Noir. 

Fermentation

Concret vats 

Aging

Concret vats & big botti oak

fARming

Organic with biodynamic influences 

visit website

Crasà


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerTenuta Crasà
Type of wineRose
CountryItalië
RegionEtna
Vintage2017
AgeingTank van beton / cement

Etna Rosato - Nerello Mascalese & Carricante

Etna Rosato - Nerello Mascalese & Carricante
Configureer uw product
ProducerTenuta Crasà
Type of wineRood
CountryItalië
RegionEtna
Grape varietyNerello Mascalese
Vintage2016
FermentationKneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEen deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten

SRC Etna Rosso - Nerello Mascalese

SRC Etna Rosso - Nerello Mascalese
Configureer uw product
ProducerTenuta Crasà
Type of wineRood
CountryItalië
RegionEtna
Grape varietyNerello Mascalese
Vintage2016
FermentationKneuzen, vergisting in een tank van cement/beton, met de schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten vat 1000L+

Etna Rosso ‘Rivaggi‘ - Nerello Mascaelese

Etna Rosso ‘Rivaggi‘ - Nerello Mascaelese
Configureer uw product
ProducerTenuta Crasà
Type of wineRood
CountryItalië
RegionEtna
Grape varietyNerello Mascalese
Vintage2016
FermentationKneuzen, vergisting in een tank van cement/beton, met de schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten vat 1000L+

Etna Rosso ‘Albarello‘ - Nerello Mascalese

Etna Rosso ‘Albarello‘ - Nerello Mascalese
Beperkt op voorraad
Configureer uw product

Onze zoektocht naar een style Etna rosso duurde een paar jaar. Meerdere wijnhuizen passeerde de revu maar de wijnen raakte me nooit helemaal. Als we in de zomer van 2018 op bezoek zijn bij Nicolai van Trediberri en 's avonds eten in Serralunga d'Alba krijgen we een wijn blind ingeschonken. Ik was gelijk onder de indruk, de rijpheid van het fruit, de diepe zuren, specerijen geur, zachte gulle tannine en de verfijnde en lange adronk verraade een wijn van een groots terroir. Na een tijdje besloten we (Stefen Wierda - Merlet* - Marco Ijpma - Moon) ons oordeel te geven en stemde unaniem voor een rode wijn van de Etna. Een totaal onbekend label (SRC Rosso) van een Etna producent kwam te voorschijn maar wat een geweldige wijn. Eenmaal terug in Nederland toch maar even snel contact gezocht met Rori van Tenuta Crasà en we vertelde ons verhaal. We waren precies op tijd want er was nog een half pallet beschikaar van de SRC Rosso 2016 die we gedronken hadden in Barolo. 

Rori maakt sinds 2013 samen met twee vrienden Sandra en Cinzia (SRC, als je dit uitspreekt betekend het op zijn siciliaans 'hier zijn we'.) wijn op de `Etna. Ze bezitten vijf verschillende plots op de beste stukken van de Etna nabij de dorpen Randazzo en Solicchiata. In totaal 8 ha tussen de 600-1000 meter hoogte en een gemiddelde leeftijd van de stokken van 80 jaar. Rori verteld dat zijn leermeester niemand minder is dan Frank Cornelissen (een Belgische wijnmaker van de meest gewilde Etna wijnen van het moment). In het begin maken ze wijn vanuit een garage maar sinds de oogst van 2016 vanuit een nieuwe kelder met tanks van cement en grote Botti (2500L+) eikenhouten vaten uit Slovenië. Bij botteling gebruiken ze minimaal sulfiet en zijn de wijnen ongefilterd! Pure expressie van de vulkansiche Etna!