Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/italie-12/corrado-tonelli-marche
Zoeken

OWNER

Corrado Tonelli Familia 

WINEMaker

Corrado Tonelli Familia 

region

Pergola - Marche 

Vineyard holding

20 ha + fruit yards with Visciole cherries and Prunello berries 

Soil types

Chalk & Clay 

varieties

Prugnello Selvatico (sleedoornbes), Prunus Cerasus (wilde kersenstruik) 

Fermentation

The Prugnello and Prunes fermented in stainless steeltank together with Sangiovese and Montepulicano red wines of the previous year with a small percentage of organic sugar, about 4-5 mothts. 

Aging

Steeltank 

fARming

Organic 

visit website

Corrado Tonelli


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerCorrado Tonelli
Type of wineZoet
CountryItalië
RegionMarche
Grape varietyVisciole Cherries, Sangiovese & Montpulciano
VintageN.V.
FermentationDe bessen/kersen vergisten voor 4/5 maanden met de rode wijn van het vorige jaar op staaltank
AgeingStaaltank

Vinser de Pergola Casanova- Visciole, Sangiovese & Montepu

Vinser de Pergola Casanova- Visciole, Sangiovese & Montepu
Configureer uw product
ProducerCorrado Tonelli
Type of wineZoet
CountryItalië
RegionMarche
Grape varietyPrunello berries, Sangiovese & Montepulciano
VintageN.V.
FermentationDe bessen/kersen vergisten voor 4/5 maanden met de rode wijn van het vorige jaar op staaltank
AgeingStaaltank

Prunello - Sangiovese, Montepulciano & Prunello

Prunello - Sangiovese, Montepulciano & Prunello
Configureer uw product

Een bijzonder specialisme uit de Italiaanse Marche wordt door een klein aantal producenten beoefend. Ze maken van jonge rode wijn, kersen of sleedoornbessen een zachte zoete rode wijn. Het procéde is al eeuwen oud maar door Corrado Tonelli familie in de jaren '90 opnieuw geintroduceerd. De kracht achter het maken van Vino en Viosciole wijn is de keuze voor het speciale kersen (Visciole) ras bij Corrado Tonelli. Ze werken met een wild ras die een zure smaak geeft (Prunus Cerasus). Op het wijngoed staan 400 bomen aangeplant in de buurt van de stad Pergola. Later maken ze een tweede wijn wat als expiriment begon toen één van de mederwerkers met een mand Prunello Salvatico bessen (sleedoorn bessen) aankwam lopen. Deze had hij geplukt van struiken in de bergen en waren bedoeld om marmelade van te maken. De rest is geschiedenis. Beide wijnen worden gemaakt volgens het zelfde procedée waar de bessen/kersen meegisten in de jonge wijn van het vorige jaar. Twee unieke slow-food wijnen uit de Italiaanse Marche met prachtige lichtzoete smaak. Ideaal voor chocolade en kaas gerechten.