Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/frankrijk-39/michel-mallard-ladoix
Zoeken

OWNER

Maryse, Patrick & Michel Mallard

WINEMaker

Michel Mallard

region

Burgundy - Côtes de Nuits - Ladoix

Vineyard holding

11 ha 

Soil types

Rich clay and chalk soils – more rocky soil on the 1er Cru and Grand Cru slopes 

varieties

Pinot Noir & Chardonnay

Fermentation

White: whole bunch press, and fermentation in stainless steel and barriques
Red: the amount of whole cluster fermentation depends on the vintage, fermentation in stainless steel and barriques

Aging

Barrique; 70% new for the Grand Cru's , 50 % 1er Crus and about 20 % for the rest of the wines 

fARming

Ecological with organic principles


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2017

Ladoix Blanc 1e cru ‘les Grechons‘ - Chardonnay MM

Ladoix Blanc 1e cru ‘les Grechons‘ - Chardonnay MM
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

Aloxe-Corton Rouge 1e cru ‘Valozières‘ - Pinot Noir MM

Aloxe-Corton Rouge 1e cru ‘Valozières‘ - Pinot Noir MM
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2016

Aloxe-Corton Rouge 1e cru ‘la Toppe au Vert‘ - Pinot Noir

Aloxe-Corton Rouge 1e cru ‘la Toppe au Vert‘ - Pinot Noir
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2013

Corton Grand Cru Rouge ‘Les Renardes‘ (13) - Pinot Noir MM

Corton Grand Cru Rouge ‘Les Renardes‘ (13) - Pinot Noir MM
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2016

Corton Grand Cru Rouge ‘Les Renardes‘ (16) - Pinot Noir MM

Corton Grand Cru Rouge ‘Les Renardes‘ (16) - Pinot Noir MM
Deze wijn is op voorraad

Het domein ligt in Ladoix-Serrigny, de noordelijkste appellation van de Côte de Beaune, zo beetje aan de voet van de Corton-heuvel. Het domein bezit zo’n 11 hectare met verschillende appellations  in de omgeving van de Corton heuvel en een kleine wijngaard in de Côtes de Nuits, net over de “grens “ in Corgoloin. Michel heeft oenologie gestudeerd in Bordeaux en na zijn studie ervaring opgedaan in Bordeaux, de Roussillion en Australië. Met zijn kennis en gedrevenheid( Hij is ook de wijnmaker van Domaine d’Eugenie in Vosne-Romanée) zorgt Michel voor uitgebalanceerde wijnen. Er is veel respect voor de natuur en het bedrijf werkt vrijwel biologisch. Hij begrijpt dat elke oogst anders is en je hierop moet aanpassen bij het totale proces van groei, pluk, wijn maken en rijping. Zeker als je de expressies van de verschillende terroirs wil laten spreken. De wijnen krijgen een lange rijping mee en worden pas na zo’n 3 jaar op de markt gebracht. Het aandeel nieuw hout is zo’n 70 % bij de Grand Crus , 50 % bij de 1er Crus en zo’n 20 procent bij de andere wijnen. Meestal met een medium toasting. Wijnen dus om langer weg te leggen.