Menu
Categorieën
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/frankrijk-33/payral-bergerac
Zoeken

OWNER

Thierry Daulhiac

WINEMaker

Thierry Daulhiac

region

Bergerac -Saussignac

Vineyard holding

15 ha

Soil types

Limestone and clay

varieties

Merlot - Cabernet Franc - Malbec - Cabernet Sauvignon - Semillon - Sauvignon - Sauvignon Gris - Muscadelle

Fermentation

Fermentation with natural yeasts - 3 cuvées without sulfites

Aging

Steel tanks and oak barrels

fARming

Biodynamic certified - Demeter

visit website

http://www.le-payral.com 


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2020

Bergerac Sec - Sauvignon, Semillon & Muscadelle

Bergerac Sec - Sauvignon, Semillon & Muscadelle
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2019

Bergerac Rouge - Merlot & Cabernet S

Bergerac Rouge - Merlot & Cabernet S
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

Lou Payral Nature - Sauvignon Blanc + Gris

Lou Payral Nature - Sauvignon Blanc + Gris
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

Saussignac Cuvée Fleurie - SB, Semillon & Muscadelle

Saussignac Cuvée Fleurie - SB, Semillon & Muscadelle
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2007

0,5L Saussignac 2007 Réserve - SB, Semillon & Muscadelle

0,5L Saussignac 2007 Réserve - SB, Semillon & Muscadelle
Deze wijn is op voorraad

De Bergerac-streek ligt ten oosten van Bordeaux in de 'Perigord'. Een gebied in Frankrijk dat bekend staat om haar gastronomie en het goede leven, twee zaken die altijd goed samengaan, aldus eigenaar van Payral Thierry Daulhaic. De wijnen uit de Bergerac waren in de jaren ’80 & ’90 erg populair in Nederland. Helaas zoals zoveel Franse streekwijnen zijn ze een beetje in de vergetelheid geraakt. Gelukkig heeft Thierry hard gewerkt aan de kwaliteit en raakte ik opslag 'verliefd' op zijn pure en eerlijke wijnen uit deze rustieke Franse regio. 

Hij is nog erg jong als hij in 1992 het familiedomein overneemt. Echter maakt hij sindsdien al grote kwaliteitssprongen. Aan het begin van het nieuwe millennium switcht Thierry naar biologische wijnbouw en gaat opzoek naar een betere balans in zijn wijngaarden. Ondertussen worden biodymamisch principes ook toegepast. Hij is helemaal klaar met het gebruik van chemische en synthetische middelen, 'het gaat van kwaad tot erger', volgens Thierry. Hij geniet op dit moment van de natuur als hij in zijn wijngaarden werkt. Het teruggekeerde organische leven in de bodem, de kruiden en de planten tussen de stokken creëren een prachtig stukje aarde op zijn domein van 30 ha aan de oevers van de Dordogne rivier.

Samen met zijn vrouw produceert hij verfrissende en levendige (zoete) witte wijnen met wat rondheid en fruit van klassieke soorten: Sauvignon Blanc, Semilllon en Muscadelle. Daarnaast rood van Merlot, Cabernet Franc en Malbec. Lou Payral Nature is een witte wijn gemaakt zonder toevoeging van sulfiet.