Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/frankrijk-33/domaine-du-nozay-sancerre
Zoeken

OWNER

Cyril de Bennoist de Gentissart 

WINEMaker

Cyril de Bennoist de Gentissart 

region

Sancerre - Loire 

Vineyard holding

15 ha

Soil types

Kimmeriedgen - Chalk with Fossils 

varieties

Sauvignon Blanc 

Fermentation

Whole Bunch press - fermentation in steeltank with naturel yeast  

Aging

Steeltank - concrete and anfora 

fARming

Biodynamic certified - Demeter 

visit website

Du Nozay


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2018

Sancerre ‘Le Paradis‘ - Sauvignon Blanc

Sancerre ‘Le Paradis‘ - Sauvignon Blanc
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
Vintage
2018

Magnum Sancerre ‘Le Paradis‘ - Sauvignon Blanc

Magnum Sancerre ‘Le Paradis‘ - Sauvignon Blanc
Deze wijn is op voorraad

Alexandre Bain gaf ons de tip om eens te gaan kijken en proeven bij Domaine du Nozay. Sinds 1970 zwaaien Baron Phillipe en Marie-Helene de Benoist hier de scepter over dit prachtige wijngoed en ondertussen is Cyril de Benoist de tweede generatie. Hij is de neef van Aubert de Villaine (mede-eigenaar van Domaine de la Romanée-Conti) en broer van Pierre de Benoist (wijnmaker bij Domaine de Villaine in Bouzeron). Cyril is een vriend van Alexandre en ze delen de passie voor het biodynamische werken.

Het domein zit in een 17e eeuws kasteel in het noorden van Sancerre in het dorp Sainte-Gemme en Sancerrois. Zoals ook in de andere gemeenten van Sancerre is het belangrijkste onderdeel van de bodem het Kimmeriedgen kalsteen terroir. Vanaf 2014 is het domein Biologisch gecertificeerd en ondertussen wordt er gewerkt aan certificering voor Biodynamie. Zij zijn overtuigd van de voordelen van de biologische landbouw waarmee ze het Domaine naar een hoge kwaliteit kunnen brengen. De druiven worden nog steeds handmatig geoogst, maar wel geperst met een ultramoderne pneumatische pers. Wat erg fijn werken is voor de wijnmakers, is dat de percelen in een Clos liggen en erg dicht bij elkaar. Rijping van de wijnen gaat op betonnen vaten, amfora en hout, waardoor de zuivere aroma’s van de wijn behouden blijven.