Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/frankrijk-33/anne-sophie-dubois-fleurie
Zoeken

OWNER

Anne-Sophie Dubois

WINEMaker

Anne-Sophie Dubois

region

Fleurie - Beaujolais

Vineyard holding

8 ha - mainly steepside hills with high density

Soil types

Granite

varieties

100% Gamay Noir

Fermentation

Partially destemmed and partially whole bunch in open concrete of wooden barrels

Aging

Neutral oak; 300 and 500 liter

fARming

Ecological with organic influence 

visit website

Dubois


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

Fleurie les Cocottes - Gamay Noir

Fleurie les Cocottes - Gamay Noir
Deze wijn is op voorraad
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

Fleurie l‘Alchimiste - Gamay Noir

Fleurie l‘Alchimiste - Gamay Noir
Niet op voorraad
Type of wine
type of wineRood
Vintage
2018

Fleurie ‘les Labourons‘ - Gamay Noir

Fleurie ‘les Labourons‘ - Gamay Noir
Deze wijn is op voorraad

Anne-Sophie is één van de 'jonge' wijnmakers uit de Beaujolais die we tot de nieuwe generatie top wijnmakers mogen rekenen! Ze werkte bij gerenomeerde huizen in de Bourgogne en maakte daar hun manier van viniferen met Pinot Noir eigen. Thuis in Fleurie heeft ze dit vertaald naar haar Gamay Noir druiven.

Het domaine beslaat 8 ha waarbij de wijngaarden regelijk bij elkaar liggen op hoger gelegen hellingen met een granieten terroir. De wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd met Biodynamische invloeden 'we work with nature not against it'. De wijngaarden zijn beplant met een hoge densiteit om de opbrengsten laag te houden, de competitie van de druivenstokken laat de wortels dieper wortelen en zorgen voor een langere en betere rijping van de druiven. In de kelder gaat alles tres naturel. De wijnen zijn heel puur, hebben diepgang,  goede zuren en prachtige complexe laagjes! Onzettend trots op deze toevoeging van echte fraaie artisinale wijnen! De Beaujolais begint langzamerhand bekend te worden om haar serieuze gestructureerde Gamay wijnen in plaats van de onsamenhangende fruitbommetjes die in het verleden het imago bepaalden.

'The wine is more akin to what is done in Burgundy, in the manner of Henri Jayer, while keeping the objective of enhancing the delicacy, velvet and femininity of Fleurie' aldus Anne-Sophie