Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/frankrijk-26/la-roche-en-loire-touraine
Zoeken

OWNER

Louis-Jean Sylvos

WINEMaker

Louis-Jean Sylvos

region

Tours - Loire 

Vineyard holding

7 ha in one clos 

Soil types

Clay and rocky soil

varieties

Chenin Blanc - Grolleau

Fermentation

Chenin Blanc is crushed for 6 hours, macerated and tan pressed directly to the barrels of 500 liters

Aging

500 liter barrels, less than 5% new oak 

fARming

Biodynamic - certified by Demeter 

visit website

www.chateaularocheenloire.com


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerLa Roche en Loire
Type of wineWit
CountryFrankrijk
RegionLoire - Tours
Grape varietyChenin Blanc
Vintage2014
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout foudré 500L+

Cuvée Collette - Chenin Blanc

Cuvée Collette - Chenin Blanc
Niet op voorraad
Configureer uw product

Wijn is altijd één van de kenmerkende verschijnselen van Chateau de la Roche en Loire geweest, dat officieel bestaat sinds het jaartal 1580. Zo is het wijnhuis onder meer leverancier geweest van het Paleis van Justitie in Parijs, maar ook van het Hof van Versailles. Op dit moment zwaait Louis-Jean Sylvos hier de scepter. Hij doet aan als een modegoeroe, wat ook deels klopt, aangezien hij in een grijs verleden werkzaam is geweest in zowel de cosmetische branche als in de mode. Hij bezit nog steeds fabrieken en kantoren in Parijs en Miami. Echter heeft hij sinds 2001 met dit kasteel en de bijbehorende wijnproductie een nieuwe hobby. Een hobby die steeds grotere proporties begint aan te nemen.

Plaats van bestemming van dit indrukwekkende kasteel is Cheillé, een gemeente in het Franse departement Indre-et-Loire. Het maakt onderdeel uit van het arrondissement Chinon en ligt in de regio Centre. De grond bij Chateau de la Roche en Loire heeft een klei- en zandachtige bodem, en is van een kiezelachtige compositie. Karakteriserend is de aanzienlijke dichtheid van de stenen. Hier heeft Chateau de la Roche en Loire zijn naam dan ook aan te danken. De wijnstokken profiteren van een noord-zuid oriëntatie, en worden onder meer omringd door appel- en perenbomen, evenals braakliggende stukken, om zodoende een evenwicht te creëren dat de biologische balans van de bodem bevordert. En sinds 2010 met een Demeter certificering, ofwel echte biologisch-dynamische wijnen!

Louis-Jean is een bijzonder mens. Hij komt er openlijk voor uit dat hij geld verliest op iedere fles wijn die hij verkoopt. Maar voorlopig heeft hij wat hij wilt: een uitvalsbasis als hij het drukke leven van de steden Parijs en Miami even zat is. Een plek waar hij zich kan toeleggen op de productie van wijn, de hobby waar hij zo van houdt. Zoveel zelfs, dat je de hobbyist niet zou onderscheiden van de ware professional.