Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/duitsland-7/pfluger-pfalz
Zoeken

OWNER

Bernd Pfluger & Alexander Pfluger

WINEMaker

Alexander Pfluger & Ina Schwarzbach

region

Bad Durkheim – Mittelhaardt – Pfalz 

Vineyard holding

42 ha 

Soil types

Red sandstone (Buntsandstein), chalk, loess, clay 

varieties

50% Riesling – 14% Pinot Noir – 7% Sauvignon Blanc – 7% Pinot Blanc – 4% Chardonnay – 2% Gewurztraminer – 2% St Laurent – 2% Regent – and others

Fermentation

Skin contact – 25% spontaneous fermentation – yeast contact for several months – gentle filtration – 80-100 mg/l sulphur for white – 100-120 mg/l sulphur for red 

Aging

Stainless steel for the base wine– old oak for the whites from the 1e lage and G. lage  – new and old barrique for the reds 

fARming

Organic & biodynamic – Ecovin – Demeter 

visit website

http://pflueger-wein.de


Deze pagina printen

#/pagina
 
ProducerPflüger
Type of wineMousserend
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyRiesling
VintageN.V.
FermentationWhole bunch press, de vergisting in een staaltank met het natuurlijke gist, de tweede vergisting op fles
AgeingRijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedorgeerd

Sekt Rassig Brut - Riesling

Sekt Rassig Brut - Riesling
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietySauvignon Blanc, Riesling en Pinot Blanc
Vintage2017
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank

1L Made for Friends - Sauvignon Blanc & Riesling

1L Made for Friends - Sauvignon Blanc & Riesling
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyRiesling
Vintage2017
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank en de tweede vergisting op fles
AgeingStaaltank

Buntsandstein - Riesling

Buntsandstein - Riesling
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyRiesling
Vintage2017
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEikenhouten vat 1000L+

1e lage Dürkheimer Fuchsmantel - Riesling

1e lage Dürkheimer Fuchsmantel - Riesling
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyRiesling
Vintage2014
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEikenhouten vat 1000L+

Magnum Dürkheimer Fuchsmantel 1e lage - Riesling

Magnum Dürkheimer Fuchsmantel 1e lage - Riesling
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Vintage2015
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank en de tweede vergisting op fles
AgeingEikenhout foudré 500L+

GG Ungsteiner `Herrenberg` Terrassen - Riesling

GG Ungsteiner `Herrenberg` Terrassen - Riesling
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyRiesling & Gewürztraminer
Vintage2017
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank

Biodynamite - Riesling & Gewürztraminer

Biodynamite - Riesling & Gewürztraminer
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyPinot Blanc / Weissburgunder
Vintage2018
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank

Quarzit - Weissburgunder / Pinot Blanc

Quarzit - Weissburgunder / Pinot Blanc
Niet op voorraad
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineWit
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyGrüner Velltiner, Pinot Blanc & Chardonnay
Vintage2017
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout foudré 500L+

Sommeliers Cuvée Holzfass Gereift - Chard, WB & GV

Sommeliers Cuvée Holzfass Gereift - Chard, WB & GV
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineRose
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietySpätburgunder / Pinot Noir
Vintage2017
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank

Blanc des noirs Rosé - Pinot Noir

Blanc des noirs Rosé - Pinot Noir
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineRood
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietySpätburgunder / Pinot Noir
Vintage2017
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout foudré 500L+

Dürkheimer Spätburgunder - Pinot Noir

Dürkheimer Spätburgunder - Pinot Noir
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineZoet
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyRiesling
Vintage2015
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank

Feinfruchtig - Riesling

Feinfruchtig - Riesling
Configureer uw product
ProducerPflüger
Type of wineZoet
CountryDuitsland
RegionPfälz
Grape varietyRiesling
Vintage2017
FermentationKneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank

Spatlese Herrenberg - Riesling

Spatlese Herrenberg - Riesling
Configureer uw product

De vader van Alexander Pflüger was in zijn tijd reeds een pionier op het gebied van het produceren van wijnen die middels biologische productie tot stand zijn gekomen. Hij maakte wijnen die qua samenstelling in overeenstemming zijn met de natuur. Alexander heeft deze lijn doorgezet. Sterker nog, de wens om het ware karakter van het cultuurlandschap te bewaren, dreef hem er in 2008 toe nog een stap verder te gaan, en wel in de richting van de biodynamische wijnbouw.

Alexander bedrijft zijn passie in Bad Dürkheim, een gemeente in het hart van de Pfalz. Het is een bijzondere regio van 90 km lang van noord naar zuid en op sommige stukken slechts 1500 meter breed langs het Haardt gebergte. Hij heeft in 2009 de regio van het familie wijngoed overgenomen en kiest een duidelijke eigen route. Een route waarbij hij zich qua wit alleen nog op Riesling, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc concentreert en voor rood op Pinot Noir en Sankt Laurent. De rest van de rassen worden gerooid. In de wijngaarden werkt hij enkel met voorgeschreven preparaten 500 & 501 om blad- en wortelgroei te bevorderen. Kopersulfaat wordt in veel wijngaarden al niet meer gebruikt. Hij spuit enkel met een eigen gemaakt olie van druivenpitten, een succes dat aan Geisenheim onderzocht wordt.

In de kelder laat Alexander de natuur zijn gang gaan. Met andere woorden, geen toevoegingen, maar gewoon geduld hebben en vertrouwen op de natuur! Wat volgde was een zinderende serie Riesling die ook door de Duitse wijncritici ontdekt zijn. Met als resultaat; hoge score’s vanaf de oogst van 2013 voor zijn wijnen. Daarnaast zijn ook de rode wijnen zijn beter in balans als gevolg van de oogst van 2012.