Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/vino-bianco-frizzante-sortie-pet-nat-pinot-grigio/a4076
Zoeken
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

Vino bianco frizzante ‘Sortie‘ Pet-Nat - Pinot Grigio

Code IT-004
ProducerMonte dei Roari
Type of wineMousserend
CountryItalië
RegionGarda
Grape varietyPinot Gris / Pinot Grigio
VintageN.V.
FermentationKneuzen, vergisting op anfora met de schillen, persen
AgeingAnfora daarna rijpen de flessen sur latte tijdens de tweede vergisting
Nettoprijs
Configureer uw product
Omschrijving

No1-hit van afgelopen zomer Frizzante Sortie, energiedrank van cortese, trebbiano, friulano, malvasiasulfietloos op amfora vergist. Net voordat alle suiker is omgezet, op fles, koolzuur dat dan nog ontstaat blijft behouden, kortom un frizzante naturale. Hét alternatief voor prosecco. Geurig, droog, zachte mousse, en opwekkend

2 gisting op fles, 80% aardenwerken amfora, natuurlijke gisten, alleen piets sulfiet bij botteling (< 20 mg/l)

Monte Roari - Garda

Als Alessia Bertaiola in 2007 haar man Stefano komt helpen op het domein, laat ze er een frisse wind doorwaaien. Eerst wordt bodemleven en zo de vruchtbaarheid hersteld door het zaaien van groen tussen de ranken.

Nu zijn er in totaal 10 hectare wijngaarden, verdeeld over talloze kleine percelen, geplant. Voor de ontwikkeling van biodiversiteit en balans in de wijngaard zijn de percelen omzoomd door bos.De bodem bestaat uit morenische ondergrond met een toplaag van kalkoudende klei die hier en daar ijzerhoudend is. De aangeplante druivenrassen zijn typerend voor de streek: trebbiano, garganega, tocai, malvasia, pinot grigio, corvina, molinara, rondinella, rosanella en fernanda (een locale variant van de cortese) aangevuld met muscat, cabernet sauvignon en merlot. 

Deze pagina printen