Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
TOT-Ú - Grenache Noir, Blanc, Gris en meer
Garnatxa peluda, garnatxa gris, garnatxa blanca, garnatxa negra, trepat, carinyena en meer | verschillende bodems; klei, kalk, mergel en leisteen l 500m hoogte | deel direct press en een deel whole bunch | lange extractie | gisting en rijping in rvs | lichte kleur | wild sap | rauwe tannines
Mas de L'A
Mas de L'A is het vijfde project van Alfredo Arribas in Priorat, met stilzitten heeft hij niets! De basis hier is in het dal van het dorp La Morera in het uiterste noorden van Priorat, op de grens met Montsant. De wijngaarden zijn beplant met Garnaxta Negra en Garnaxta Blanco als basis, op 500 meter hoogte. De druiven zijn gedeeltelijk ontsteeld en gisten in rvs en oude barriques. Rijping voor 15 maanden in 500 en 600l Bocios. Biodynamische werkwijze zoals overal en veel aandacht tijdens het wijnmaken. Finesserijke stijl Priorat, met lagere alcoholpercentages, veel besfruit en zachte tannines. Het wit is intens en wat reductief. Denk aan Jura!