Vorig artikel | Toon lijst |
‘Summum‘ Eola-Amity Hills - Pinot Noir (19)
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:
Pinot Noir | Seven Springs vineyard | zelfde wijngaard als La Source | stenige vulkanische bodem | 200 meter hoogte | Franse klonen | 10% whole bunch | gisting in open top beton en hout | rijping 16 maanden in gebruikte Franse barriques | daarna nog 6 maande in RVS | floraal | smokey | diep | Grand Cru van ELV
'Summum Pinot Noir is only made in the greatest of years – and the fact that we’ve not vinified this cuvée since 2009 speaks volumes to the 2019 vintage. Fruit for this wine comes from the same vines as our La Source Pinot Noir, though from a selective first passing from which only the best fruit is collected. Our team carefully analyzes each plant – including the amount of clusters that it bears, the health of its canopy, and beyond – to choose which clusters will ultimately find their way into this meticulously crafted cuvée.
-
Evening Land
Evening land is nog een project van Rajat Parr en Sashi Moorman. De wijngaard, Seven Springs Vineyard, is in 1984 gestart door de pioneer in Oregon Al MacDonald. Er staat Chardonnay, Pinot Noir en Gamay aangeplant en de wijngaarden worden vanaf 2007 biodynamisch bewerkt. Vanaf 2014 zijn Rajat en Sashi volledig in charge over Evening Land. De etiketten zijn vernieuwd en de weg naar nog meer kwaliteit is verder ingeslagen. Het groeiseizoen hier is kort, dus volledig anders dan wijnmaken in de Santa Rita Hills. De AVA Eola-Amity Hills heeft vulkanische, stenige bodems die rijk zijn aan ijzer; decomposed basalt. De meeste wijngaarden zijn oostelijk georiënteerd. De ‘Van Duzer Corridor’ is erg belangrijk voor de temperatuur, omdat koele wind vanuit de Stille oceaan de warme zonnige middagen afkoelt. Door de bodem krijg je hoge stokken met grote trossen en door de warmte dikke schillen. Voor de Pinot Noir wordt het grootste deel ontsteelt. De rode wijnen worden gemaakt als een infusie, dus geen pigeage of remontage. Zoals bij Dani Landi in Gredos, dit om niet te veel tannines en bitters uit de dikke schillen te extraheren.