Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/sud-tiroler-pinot-grigio/a3911?c=3551
Zoeken
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

Süd-Tiroler - Pinot Grigio

Deze wijn is op voorraad
Code IT-085
ProducerNals Magreid
Type of winetype of wineWit
CountryItalië
RegionSüd-Tirol
Grape varietyPinot Gris / Pinot Grigio
Vintage2018
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie
Nettoprijs
Omschrijving

Pinot Gris | vergist en rijpt voor 5 maanden op staaltank  sur lee | heel puur en kruidig | zacht en rijp | veel fruit | fijne zuren

Magreid - Sud Tirol

Één van de beroemde coöperaties uit het noorden van Italië. De dorpen van Sud-Tirol kennen naast een eigen kerk, voetbalclub, school ook hun eigen wijnkelder. Cantina Nals Magreid ligt in Nalles, een gemeente gelegen in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol (ook bekend als Alto Adige) tussen de 2 bekende plaatsen Bolzano en Merano. De druiven worden aangekocht bij boeren in het dorp, ze krijgen betaald naar een ratio van het aantal kilo per ha  en de kwaliteit van druiven. Op deze manier kan je van een Coöperatieve wijnkelder die bulk maakt veranderen in een prachtig wijnhuis met wijnen met internationale klasse.  

Een interessant wijngebied met hoogteverschillen tussen 200 – 900 meter. De Cantina betrekt uit 13 cru’s haar druiven, allemaal met hun eigen bodem, klimaat en andere aspecten. Variërend in karakter van frisse en knisperende wijnen tot opulente en elegante wijnen. Onder regie van wijnmaker Harald Schraffl.

Deze pagina printen