Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Skaliekop - Chenin Blanc
Chenin blanc | single vineyard | Paardeberg | wijngaard van 1985 | skalie, graniet en klei terroir | geplukt in de 3 pluk ronde's | whole buch press | vergist op oude eikenhouten vaten | 12,5% | enorme zuren | wax | honing | strak | prachtige aroma's in neus | decanteren aanbevolen
David & Nadia
Het dreamteam uit Swartland dan binnen tien oogstjaren (start in 2012 met 4 vaten Aristargos) zich mag rekenen tot de allerbeste wijnmakers van Zuid-Afrika. Met de oogst van 2014 is David samen met zijn vrouw Nadia van start gegaan in de Paardebosch farm. Gelegen in hart van Swartland op de graniet heuvels van de Paardeberg net ten zuiden van Malmesbury. Ze runnen inmiddels 30 ha wijngaard verdeeld over de hele regio met de focus op old vine Chenin Blanc en planten een aantal interessante percelen aan met Grenache noir. De druif voor de toekomst aldus Nadia waar hopelijk onze kinderen veel plezier aan gaan beleven over 50-70 jaar. De wijngaarden worden goed als mogelijk biologisch bewerkt met biologisch dynamische invloeden. Sinds de release van hun Single Vineyards range Chenin Blanc regent het letterlijk topscore’s voor het dynamische duo. Binnen een paar oogsten mogen zich zelf rekenen tot de allerbeste Chenin producenten van Zuid-Afrika en zeker ook wereldwijd.
Reviews
David & Nadia Skaliekop Chenin Blanc 2017, 12.5 Abv.
From vines planted on shale soils in 1985. A complex melange of waxy yellow fruits, incense, lanolin, marzipan and greengage plum fruits. Searing bright acids enliven the palate that shows vibrant concentration, hints of soap stone, white pepper and yellow orchard fruits. So pure, so precise and wonderfully elegant with a delicious tangy pear drop finish. Wine Safari Score: 95+/100 Greg Sherwood MW
David & Nadia Skaliekop Chenin Blanc 2018. Swartland (13.5%)
Skaliekop comes from comparatively rare shale soils on the Paardeberg and is more "lateral rather than linear" in structure, according to David Sadie, with considerable texture and breadth. Picked earlier because of its mid-slope position, it has aniseed and beeswax aromas, very little oak and wild herb top notes. 2021-26 - Tim Atkin MW 95/100