Toon lijst |
Siebritskloof - Semillon

Semillon | Paardebosch farm | aangeplant in 1960 op een graniet terroir | bush vines dry farmed | vergist voor een week met de schillen in een staaltank | rijping voor 12 maanden op 2500 liter | 11% | beendroog | zeer aromatisch | diepe zuren | fijne bitter | amandel | gedroogd oranje fruit | smokey | umami | zilt | 1500 flessen
David & Nadia
Het dreamteam uit Swartland dan binnen tien oogstjaren (start in 2012 met 4 vaten Aristargos) zich mag rekenen tot de allerbeste wijnmakers van Zuid-Afrika. Met de oogst van 2014 is David samen met zijn vrouw Nadia van start gegaan in de Paardebosch farm. Gelegen in hart van Swartland op de graniet heuvels van de Paardeberg net ten zuiden van Malmesbury. Ze runnen inmiddels 30 ha wijngaard verdeeld over de hele regio met de focus op old vine Chenin Blanc en planten een aantal interessante percelen aan met Grenache noir. De druif voor de toekomst aldus Nadia waar hopelijk onze kinderen veel plezier aan gaan beleven over 50-70 jaar. De wijngaarden worden goed als mogelijk biologisch bewerkt met biologisch dynamische invloeden. Sinds de release van hun Single Vineyards range Chenin Blanc regent het letterlijk topscore’s voor het dynamische duo. Binnen een paar oogsten mogen zich zelf rekenen tot de allerbeste Chenin producenten van Zuid-Afrika en zeker ook wereldwijd.
Review
David & Nadia Topography Semillon 2018. Swartland (12.5%)
To make up for the variety's comparatively low acidity in the Swartland, David and Nadia Sadie used seven days of skin contact on this old-vine Semillon, produced for the first time in 2018. Elegant, bready and showing some tannic structure, it's a promising début from this brilliant couple. 2020-26 - Tim Atkin MW 92/100