Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/sherry-amoroso-medium-palomino-fino-px/a3690
Zoeken
Vorig artikel Toon lijst
{canonicalURL}

Sherry Amoroso Medium - Palomino Fino & PX

Deze wijn is op voorraad
Code SP-032
ProducerDivers: Jerez
Type of winetype of wineVersterkt
CountrySpanje
RegionJerez / Sherry
Grape varietyPalomino Fino & PX
VintageN.V.
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting in een staaltank of eikehout, versterken met wijn alcohol gedurende de vergesting
AgeingSolera systeem, Slavonisch en Amerikaans eiken
Nettoprijs
Omschrijving

Palomino Fino & PX | amber | hazelnoot | caramel | wilde kruiden | toast

El Maestro Sierra 

Bodega El Maestro Sierra is in 1830 opgericht door Jose Antonio Sierra. Het is een klein, maar vermaard familie-bedrijf uit Jerez de la Frontera. De bodega maakt een complete lijn van verschillende Sherry-soorten, volgens het traditionele Solera systeem en in de eigen kelders. Bodega El Maestro Sierra geldt als een van de beste Sherry makers ter wereld.

Jose Antonio Sierra was een 'kuiper'. Hij maakte de grote eikenhouten vaten waar de bodega's in de omgeving hun Sherry lieten rijpen. Jose stond bekend als een uitstekende kuiper, maar hij had een droom: zelf sherry maken. Dat was in 1830 bepaald niet gebruikelijk. De bodega's waren in handen van enkele adelijke 'Sherry-families'. Maar Jose zette door en stichtte een bescheiden bodega in het historische centrum van het stadje Jerez de la Frontera.

Bijna tweehonderd jaar later staat Bodega El Maestro Sierra nog steeds op deze fraaie plek. Inmiddels is het een van de beste van de regio. De Bodega rijpt haar wijnen in de beste vaten van Amerikaans eikenhout, op traditionele wijze via het solera-systeem in de eigen kelders. De bodega wordt sinds 1976 geleid door Doña Pilar Pla Pechovierto, een nazaat van Jose Antonio. 

De bodega maakt een complete lijn Sherry's, van Fino, Oloroso, Amontillado, Palo Cortado en Pedro Ximenezen voert het Denominación de Origen Jerez-Xérès-Sherry.

Deze pagina printen