Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/sancerre-le-mont-damnees-de-bourgeois-sauvignon-blanc/a4212
Zoeken
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

Sancerre ‘le Mont Damnées‘ de Bourgeois - Sauvignon Blanc

Code FR-041
ProducerHenri Bourgeois
Type of wineWit
CountryFrankrijk
RegionSancerre
Grape varietySauvignon Blanc
Vintage2016
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEen deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten
Nettoprijs
Configureer uw product
Omschrijving

Sauvignon Blanc | La Côte de Monts Damnés  is één van de beste wijnen uit deze wijnstreek. Henri Bourgois kiest voor een extreem zachte persing en een rijping op de gistsporen. Het is een wijn met een aromatische finesse en een licht exotisch karakter (rijpe druiven). In de mond is deze wijn heel| precies | mineralig | buxus | fijne bitter | goede lengte met mooie zuren 

Henri Bourgeois 

De familie Bourgeois is al 10 generaties lang wijnmaker. Henri Bourgeois begon in 1950 voor zichzelf met 2 hectare. Momenteel heeeft de familie 65 hectare in bezit. Ze zijn gevestigd in het dorpje Chavignol, in het hart van de Sancerre. Chavignol staat bekend om zijn steile hellingen met een goede zonexpositie. Maar het dorpje is ook beroemd om de geitenkaas Crottin de Chavignol.

Domaine Henri Bourgeois maakt een groot scala aan wijnen, om zo de authenticiteit van de verschillende terroirs zo veel mogelijk tot zijn recht te laten komen. De van vader op zoon overgeleverde kennis legt vooral de nadruk op het respect voor de bodem en traditionele vinificatietechnieken zonder de moderne technieken uit het oog te verliezen. Een overzicht van de herkomst van de verschillende type wijnen:. 

Deze pagina printen