Vorig artikel | Toon lijst |
Sancerre ‘Clos du Nozay‘ - Sauvignon Blanc
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:
Sauvignon Blanc | Terres Blanches terroir; dikke klei met kalkstenen | Clos naast het domein met oudste stokken | 50 jaar oude stokken | gisting en rijping in terracotta amphora voor 12 maanden | ook malo gehad | heel fijn | dik | structuur | licht tropisch | potentie
Domaine de Nozay
Alexandre Bain gaf ons de tip om eens te gaan kijken en proeven bij Domaine du Nozay. Sinds 1970 zwaaien Baron Phillipe en Marie-Helene de Benoist hier de scepter over dit prachtige wijngoed en ondertussen is Cyril de Benoist de tweede generatie. Cyril is een vriend van Alexandre en ze delen de passie voor het biodynamische werken. Vanaf 2014 is het domein Biologisch gecertificeerd en ondertussen wordt er gewerkt aan certificering voor Biodynamie. Zij zijn overtuigd van de voordelen van de biologische landbouw waarmee ze het Domaine naar een hoge kwaliteit kunnen brengen. De druiven worden nog steeds handmatig geoogst, maar wel geperst met een ultramoderne pneumatische pers.