Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Saint-Aubin 1e cru ‘Sur le Sentier du Clou‘ - Chardonnay
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:
Chardonnay | 1er Cru wijngaard richting het dorp | stokken geplant in 1961, 1987, 1990 | 0.40 ha | serieuze wijn | stukje reductie | lucht geven aanbevolen
Antoine Jobard
Sinds Antoine Jobard in 2007 de teugels van zijn vader François heeft overgenomen heeft hij schijnbaar kleine maar belangrijke veranderingen doorgevoerd. Er zijn natuurlijk zaken onveranderd gebleven. Zoals zijn vader gelooft Antoine dat wijn in de wijngaard gemaakt wordt. In de kelders kun je eventueel nog een beetje finetunen, maar het karakter van de wijn is reeds bepaald. Antoine's wijnen ondergaan beide vergistingen (alleen eigen gisten) op vat (20% nieuw) en rijpen vervolgens op 20 - 23 maanden op 4 tot 5 jaar oude vaten. De wijnen van Jobard hebben daardoor een enorm bewaarpotentieel. Ze zijn klassiek, complex en voorzien van een behoorlijke dosis mineraliteit. Houtinvloeden zijn daarentegen subtiel te noemen. In hun jeugd zijn ze door hun stevige mineraliteit misschien niet altijd even benaderbaar, maar geduld wordt hier in zeer hoge mate beloond.
Review
The 2018 Saint-Aubin Sur Le Sentier du Clou 1er Cru offers apple blossom, gunflint and light nectarine aromas on a nose that requires a little encouragement from the glass. The palate is well defined, with good tension on the entry, and quite weighty in the mouth, displaying notes of ginger, shaved almond, orange peel and a hint of menthol on the persistent finish. Very fine. Drink over the next decade. Neil Martin 89-91/100