Vins el Cep – Penedes

Producenten

«Terug naar overzicht van producten

Vins el Cep – Penedes 2017-07-27T08:58:26+00:00

Vins el Cep – Penedes

Al sinds de 15e eeuw cultiveren de families Carreras, Esteve, Masana en Parera de wijngaarden van Vins el Cep. Het verlangen om dit erfgoed met elkaar te delen, maar met name de gebundelde krachten en hun gezamenlijke kennis van de druiventeelt, zorgen ervoor dat de wijnen en de Cava die op dit landgoed geproduceerd worden, van de allerhoogste kwaliteit zijn.

De familie bezit 200 hectare wijngaard in de beste dorpen van de Penedes:  Sant Sadurní d’Anoia, Gelida en Sant Llorenç d’Hortons. De percelen met veelal oude stokken zijn beplant met alle acht toegestane druivenrassen voor de DO Cava in deze regio: Xarel.lo Macabeo, Perralada, Chardonnay, Pinot Noir, Trepat, Grenache & Monastrell.  De wijngaarden liggen op zo’n 400 meter hoogte en hebben de perfecte kalkvulling voor mousserende wijnen, ideaal voor de belangrijkste druiven Xarel.lo en Macabeo.

Elk jaar maken ze een sterke selectie door hun wijngaarden en gebruiken slecht 30-40% van de oogst voor hun eigen wijnen. Essentieel voor de kwaliteit is de keuze om voor Cava’s enkel de most te gebruiken die bij de eerste persing vrijkomt. De rest van de most wordt ‘en Vrac’ verkocht aan de grote coöperaties in de regio. De cava’s worden geassembleerd in samenspraak met top sommelier Juan Carlos (Can Fabes*** & Lasarte **).

Op het landgoed van Vins el Cep werken ze sinds 2007 biologisch en gebruiken ze op sommige percelen Bio-dynamische methode om de stokken meer energie te geven en te zorgen dat de druiven beter rijp worden met maximale fenolische stoffen. De cava die er wordt geproduceerd, wordt gebotteld onder het label Marques de Gelidas. Een prachtige serie mousserende en witte wijn die ‘geknipt’ zijn voor Nederlandse gastronomie!

Blanc des Blancs  2015

Xarel.lo & Chardonnay | zuivere schenkwijn | zacht fruit I zilt

Xarel.lo vi de Terrer de Vinyes Velles 2016 

Xarel.lo | wijngaard uit 1940 |  zuiver | schoon I notig | 1/3  vergist op eikenhout, 1/3 op staal en 1/3 op staal me de schillen | decanteren

Clot del Roure 2015

Xarel.lo | single vinyard | vergist en gerijpt op eikenhout, deels nieuw | krachtig | romig |magnum o.a

Cava MIM ECO Brut Reserva  2014

Xarel.lo, Macabeu, Perralada & Chardonnay | 30 maanden sur latte | rond | romig | zachte mousse

Cava MIM ECO Brut Nature Reserva 2014

Xarel.lo, Macabeu, Perralada & Chardonnay | 30 maanden sur latte | strak droog | fijne mousse | zilt

Cava Rose MIM ECO  Reserva Brut 2014 

Pinot Noir | jonge aanplant | frisse stijl | zeer elegant | zomerwijn

 

Youtube

Maite verteld over de MIM ECO Cava: 

Maite verteld over de selectie van de most:

Deel deze wijnproducent