Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/morgon-vv-gamay-noir/a3799
Zoeken
Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

Morgon VV - Gamay Noir

Niet op voorraad - we wachten op de nieuwe jaargang
Code FR-058
ProducerJean-Paul Thevenet
Type of winetype of wineRood
CountryFrankrijk
RegionMorgon
Grape varietyGamay Noir
Vintage2017
FermentationVergisting van een deel van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een afgesloten tank (Carbonique) met de natuurlijke gisten, persen
AgeingEikenhout foudré 500L+
Nettoprijs
Omschrijving

Gamay Noir | oude stokken in de Beaujolais cru Morgon | lijsteen terroir met een hummus top laag | Lichte kersenrode kleur. In de neus rijpe bramen, cranberry, frisrijpe kers. Wijn barst van het heerlijke frisse Beaujolais fruit en is krokant. Zeer verfijnde aanzet in de mond. Friskruidig. Veel energie in de wijn. Heel zuiverend en puur van smaak. Complexe wijn met lengte die oudert als de beste Bourgognes. 

Jean-Paul Thévenet 

Jean Paul Thévenet is één van de leden van 'de bende van vier' (Guy Breton, Jean Foillard, Marcel Lapierre), wijnmakers die pionierden in het nieuwe wijnmaken in de Beaujolais. De wijngaarden zijn gunstig gelegen op de bekende leistenen/granieten bodem. Er wordt hier serieus en biologisch gewerkt. Morgon Vieilles Vignes komt van twee percelen. Eén perceel is van voor de 1e wereldoorlog. De wijn wordt gelagerd gedurende 6 tot acht maanden in oude vaten uit de Bourgogne.

Deze pagina printen