Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Morei Anfora - Teroldego (16)
Teroldego | één van de twee single vineyard wijnen | 2,5 ha | stenige bodem met afzet van de dolomieten | vrij hoge densiteit van stokken per ha | vergist op Anfora voor 9 maanden met de schillen | daarna geperst en gerijpt op betonen vaten | minimaal zwavel bij botteling | zacht en zeer verfijnd | pure rode wijnen van Teroldego | enorme diepgang | zachter en eerder op dronk dan Sgarzon
Foradori
Elisabetta Foradori de 'grande dame' van de Italiaanse 'vino naturali' leid haar familie wijngoed in de Italiaanse Dolomiti naar grote hoogte. Zij en haar overleden man Rainer Zierock 'redden' de blauwe Tereldogo druif van de ondergang. In haar Granato wijngaard vinden we nog oerklonen van deze spannende blauwe druif. Rond 2013 maken haar zonen Theo en Emilio hun intreden in het bedrijf en in 2018 doed ze zelf een stap terug en mag de nieuwe generatie hun gang gaan. Vanaf de oogst van 2016 proef je de invloed van Emilio als wijnmaker terug! Na 35 jaar hard werken stort Elisabetta zich op een nieuw project, ze gaat kaas maken van de melk van haar eigen acht koeien.
Review
Deep purple-ruby; this is deeper in color than the 2016 Sgarzon. Then darker in its aroma and flavor profile too, with creamier, richer red and black fruit flavors than the Sgarzon. Finishes smooth and tactile, with still youthfully chewy tannins and a brooding quality. Needs to be cellared for three to four years to show what it has to offer, but this is a very promising macerated red. 92/100 Eric Guido