Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/more/events/damascene-x-saam
Zoeken

Damascene X SAAM

Jean Smit bij SAAM Restaurant 

Niemand minder dan Jean Smit van de Zuid-Afrikaanse winery Damascene komt op donderdag 1 juni naar Nederland. Wij zien een uitgelezen kans om zijn wijnen te laten proeven van de fantastische jaargang 2021. En dat gaan we doen bij SAAM Restaurant in Amstelveen. En jij kan daar bij zijn. 
Er zijn maximaal 16 plekken beschikbaar, wacht niet te lang!

Damascene


Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Badenhorst en Boekenhoutskloof. Op dit moment wordt er een nieuwe winery afgemaakt in Elgin, op de farm van David. Voor de wijnen wordt gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden verspreid over de hele westkaap, van Elgin tot Cederberg.

SAAM Restaurant

SAAM is de perfecte plek met een grote voorliefde voor Zuid-Afrika voor dit speciale evenement. SAAM is ontstaan na een lange voorbereiding van Zuid-Afrikaanse chef Margot Janse (21 jaar lang chef van wereldberoemd Zuid-Afrikaans toprestaurant The Tasting Room in Le Quartier Français in Franschoek), Koen van der Plas (Inter Scaldes ***), Max van Bockel (Rijks *) en hun team.

Tasting & lunch - donderdag 01 juni

10:30 Inloop
11:00 Start tasting vintage 2021
12:30 Start lunch - kosten voor de lunch bedragen 35,-
(amuse, voor-/hoofd-/nagerecht & koffie/thee)
13:30 Einde lunch

Aanmelden kan via martijn@smaragdwijnen.nl o.v.v. Damascene X SAAM