Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Montlouis-sur-Loire ‘Les Borderies‘ Demi Sec - Chenin Blanc
Chenin Blanc | micro perceel op tuffeaux | 40 jaar oude stokken | late oogst | vergist en gerijpt op eikenhouten vaten | vergisting onderbroken door koude stabilisatie en filtratie om het restzoet te bewaren | wijn met 13 gram restzoet | potentie om lang te rijpen in de kelder | exotisch fruit | herkenbare schonen zuren van Xavier in de wijn | speels | subtiel | super gastromisch glas | het zoet balanceert de zuren die in Montlouis wijnen altijd goed aanwezig zijn!
Le Rocher des Violettes
Xavier is een van de eerste wijnmakers die ik ben gaan importeren. Montlouis-Sur-Loire, de subregio waar Xavier werkt, staat bekend om zijn kalksteenrijke bodem. Hij is in de afgelopen jaren uitgeroeid tot een van de topproducenten uit de Loire die Chenin Blanc verbouwd. De oogst van 2017 is dan ook zijn regelrechte doorbraak geweest! De witte wijnen zijn relatief strak droog met een prachtige energie, met frisse zuren, rijp fruit en een zachte invloed van eikenhout.
Review
Les Borderies 2015
Deep golden. Bright tangerine, peach and ginger on the nose. In the mouth, a basket of citrus and orchard fruit, plus lush stone, balanced by good acidity that keeps things fresh and cool. A nice-value, off-dry white. 20 grams per liter of residual sugar.