Toon lijst |
Malagousia Tinos - Malagousia
Malagousia | mix van jonge aanplant (2009) en aanplant van de jaren '90 | terroir van zand en graniet | vergist en gerijpt op staaltank | tikje rijper dan de Assyrtiko | meer body en romigheid | abrikoos | goede vulling | zilt | aromatisch (marsanne achtig) | volle wijn met frisse zuren, spanning en heel zuiver!
Volacus
De in Tinos geboren Michalis Konitzas en zijn vrouw Eirini keren tijdens de financiele crisis in 2004 terug naar hun geboorte eiland. Ze kopen 1,5 ha wijngaard op het eiland gelegen op 425 meter hoogte aan de rand van de Middenlandse zee. Ze zijn eerst een half jaar bezig om de wijngaarden vrij te maken van de enorme 'volakes' rotsen die in het land liggen. Meer dan tien jaar later bestaat het wijngoed uit 12 ha biologische wijngaard in hun fraaie 'clos' omringt door de bijzondere rotsen.
Review
First vintage 2015. Fermented at 16 °C. Eight-year-old vines. 2018 was a very dry year – about 300 mm of rain only. Heatwave in mid July. Harvested early because of an attack of botrytis – lost 40% on the vines. Up in the mountains, there is sea mist around the mountains. If it disappears around noon, then you have high temperatures and moisture and problems with botrytis and powdery mildew.
Fragrant, peachy and sweet blossom/rose petal aromas but there is also something a little steely. Scented on the palate too, peachy, apricot and citrus and a hint of orange. That steely hint is more mineral on the palate. Crisp and smooth in the mouth. Opens to beautiful but not OTT fragrance. 16,5 (JH)