Magnum Rioja Blanco Mirando al Sur - Viura
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:
Viura + 10% Malvazia en Grenache | selectie uit Rioja Alavesa van zeer oude stokken en twee unieke percelen | kalk met rode gravel terroir | vergist en rijpt voor 6-7 maanden op foudre en dan voor 12 maanden op oude sherry buds (amontillado en fino) | indrukwekkende wijn, krachtig, romig en zilt | smokey | power | kan fantastisch rijpen | één van de allerbeste witte uit Spanje!
Olivier Rivière
Hoe komt een Fransman verzeild in Spanje? Vrij makkelijk eigenlijk! Als je stage kan lopen bij een van de beste wijnmakers uit het land, Telmo Rodriguez, sla je dat vanzelfsprekend niet af! Stap voor stap begint Olivier Rivière meer te leren en zorgvuldig te bouwen aan zijn eigen domein, wat nu 11 hectare beslaat. Na ook werkzaam te zijn geweest bij het beroemde Domaine Leroy vinifieert hij zijn wijnen naar de stijl van het perceel en/of dorp waar ze vandaan komen, zoals het ook werkt in de Bourgogne. De witte wijnen zijn lekker bourgondisch en rijp maar met finesse en de rode wijnen zijn eveneens karaktervol, hebben veel fruit maar zijn heel precies, met spanning en een grote complexiteit.
Review
As the effect of the Jerez barrels used to age the Mirando al Sur white is weaker each year, Olivier Rivière decided to not top up the barrels anymore during the élevage of the 2016 Mirando al Sur. It has a faintly medicinal nose with diesel-like/mineral aromas, a bit leesy and only faintly nutty, developing some notes of jasmine. The palate is fresher than previous versions of it, with long-lasting and pungent flavors, but with subtler Sherry character. This is very unusual, full of character, but more elegant, with finesse. 1,300 bottles were filled in June 2018.
Some wines, like Gabaxo, Las Viñas de Eusebio and Losares, could not be produced in 2017 because the frost decimated the crop. But most of the wines I tasted were from 2016, which seems to be a great year for reds here. Luis Gutiérrez 94/100