Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Les Voranes Corpinnat - Xarel.lo & Macabeu
Xarel.Lo (73%) & Macabeu (27%) | wijngaarden naast de kelder in Can Rossel de la Serra | bodem van kalk en klei | 2e gisting start niet met toevoegen van suiker en gist, maar met most van dezelfde wijn | 31 maanden sur lattes | geen sulfiet toegevoegd | unieke mousserende wijn | geen dosage | krijtdroog | met natuurkurk gerijpt
Bufadors Celler is een project van Recaredo eigenaar Ton Mata waar hij kleine productie van deze natuurlijk gemaakte Corpinnat mousserende wijnen volgens de Recaredo princiepes maakt. In de toekomst ook een rode wijn wellicht.
Recaredo
Een wijnhuis gespecialiseerd in Corpinnat (voorheen cava) en wat doen ze dit goed. De derde, vierde en vijfde staan nu aan het roer en er is weinig veranderd aan de arbeidsintensieve manier van wijn maken in dit wijnhuis Ze hebben alle vijftig hectare omgezet naar biodynamische wijnbouw. De wijnen worden na botteling tussen de 30 en 120 maanden gerijpt in de kelders, elke 14 maanden worden de flessen geschud voor de smaakontwikkeling en de flessen worden met de hand gedegogeerd zonder het bevriezen van de hals. Een aperitief of maaltijdbegeleider van hoge kwaliteit van mediterrane druivenrassen met een bijzonder verhaal.