Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/las-uva-de-la-ira-garnacha/a3820
Zoeken
Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

Las Uva de la Ira - Garnacha

Code SP-014
ProducerDani Landi
Type of wineRood
CountrySpanje
RegionSierra Gredos
Grape varietyGrenache Noir
Vintage2017
FermentationVergisting van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een grote eikenhout vat met regelmatig pigéage zonder het kneuzen van de druiven met het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhouten vat 1000L+
Nettoprijs
Configureer uw product
Omschrijving

Garnacha | drie percelen op graniet bij El Real de Sant Vicente, 750 meter hoogte | bush vines dry farmed 60+ jaar | vergist voor 30-60 dagen whole bunch in een open eikenhout vat | na een aantal dagen wordt er een stalen frame in het vat gehangen om de 'hoed' in het midden van het vat de duwen, geen pump-overs of pigeage | rijping voor 9-12 maanden op oude eikenhout foudre's van 600 liter | 'wine of the wraths' overrijpe Garnacha druiven zijn ook intrek bij de lokale zwijnen in de Sierra Gredos | diepe intense wijn | kokos | lavendel | pure expressie van Garnacha | milde tannine | enorme potentie tot rijping 

Also bottled and ready for tasting, the 2017 Las Uvas de la Ira shows the progress that started from 2015 (which I also tasted for reference), a wine from the Real de San Vicente village, three from owned vineyards and one purchased. This new vinification is inspired by the reds of Ganevat and Occhipinti, with some 35% of the bunches pressed and vinified in white, so there are fewer skins and stems in the vat and more liquid and the cap is totally immersed in the wine. Other 30% of the wine was inspired by Charme from Niepoort, which sees a very short but extracted vinification, and the rest is vinified traditionally. He thought this village needed a twist to gain in freshness and drinkability. It results in a very elegant and fresh wine, especially in a warm vintage like this 2017, with an impressive nose, open, very aromatic and floral, with citrus freshness within the style of the vintage. The palate showed very round, polished and elegant tannins, which makes it very approachable. It really transcends the vintage. I retasted the 2015, an even hotter vintage, and none of the three (including 2016) showed any heat. Remarkable. 11,500 bottles produced. It was bottled in August 2018. Luis Gutierrez 92/100

Deze pagina printen