IGT Colline Pescaresi Don Carlino - Pecorino
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:

Pecorino | wijngaard 280 - 290 meter boven zeeniveau | 1,7 ha | stenige alluviale bodem | 3-5 uur schilweking | gisting op hout (tonneau en foudres) en beton | rijping op foudres en beton, 9-12 maanden | rijp citrus | zeer spannend | lichte kleur | top expressie van Pecorino
De Fermo
De Fermo is het verhaal van Stefano en zijn vrouw Eloisa. Beiden voordat het wijnmaak avontuur begon werkzaam in de juridische wereld in Bologna. De familie van Eloisa heeft een wijngaard in de Abruzzen en in 2007 gaan ze daar samen op bezoek. Stefano is direct verliefd op de plek en besluit hier wijn te gaan maken. In eerste instantie maar met een klein deel van de wijngaarden, maar in 2009 nemen Eloisa en Stefano het hele bedrijf over en starten ze ook direct met de conversie naar biodynamie. Nu zijn de wijngaarden biologisch en biodynamisch gecertificeerd.
Later vind Stefano begraven onder het oude huis een meer dan 200 jaar oude kelder. Hij is dit gaan uitgraven en restaureren en vanaf 2010 worden hier de wijnen gemaakt.
De wijngaarden zijn vooral beplant met Montepulciano en Pecorino (beiden tipisch voor de regio) maar ook Chardonnay staat aangeplant. Deze wijngaard is al in 1926 aangeplant door de oom van Eloisa en is een van de oudste Chardonnay wijngaarden van Italië!