Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/hautes-cotes-des-nuits-rouge-pinot-noir/a4301
Zoeken
Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

Hautes Cotes des Nuits Rouge - Pinot Noir

Niet op voorraad - we wachten op de nieuwe jaargang
Code FR-168
ProducerBertheau-Gerbet
Type of winetype of wineRood
CountryFrankrijk
RegionBourgogne - Côtes des Nuits
Grape varietyPinot Noir
Vintage2017
FermentationKneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met het natuurlijke gist, persen
AgeingEikenhout barrique 225L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
Nettoprijs
Omschrijving

Lichtrood van kleur | Heerlijk geurend naar klein rood fruit |  Kers, framboos en levendige fris |  zeer goed Bourgogne instap niveau | Wijngaarden gekocht in 1970 | Altijd 2 weken later geplukt als de rest van hun wijnen.

Amélie Berthaut behoort tot de groep talentvolle en jonge wijnmakers die de afgelopen jaren hun familiedomein hebben overgenomen. Na haar wijnopleiding aan de universiteit van Bordeaux nam ze in 2013 van haar vaders kant de percelen over in Fixin en Gevrey Chambertin en van haar moeders kant een groot gedeelte van de familie wijngaarden in Vosne-Romanée, Flagey-Echezeaux en Clos de Vougeot. 

Sinds dit jaar gaan alle wijnen onder de naam Domaine Berthaut-Gerbet op de markt. De vorige jaren was dit een mix van Domain Berthaut en Domaine Berthaut-Gerbet. Amélie komt uit een echte wijnmakersfamilie en is bevoorrecht met aan aantal fantastische terroirs. Met respect voor traditie en de reputatie van haar (voor)ouders, zoekt ze nu haar eigen stijl op. Een mix van zowel klassiek en puur van haar (voor)ouders aangevuld met een meer delicate en genereuze stijl van haarzelf.

Amélie maakt sinds 2013 hele grote stappen in kwaliteit. Haar portfolio vertoont meer en meer finesse en diepgang. Veranderingen worden voorzichtig ingevoerd zoals het 'spelen' met verschillende soorten barriques en wel of niet (gedeeltelijk) ontstelen. Bovendien deelt ze haar kennis en ervaring onderling uit met bevriende wijnmakers. Alles staat bij Amélie in het teken van grote wijnen… en die worden volgens haar in de wijngaard gemaakt. Ze verricht heel veel arbeid in de wijgaard en ze werkt zoveel mogelijk natuurlijk zonder herbiciden. In de kelder gaat ze zo zacht mogelijk te werk, gebruik makend van zwaartekracht. Haar terroir gedreven wijnen staan bekend om elegantie en finesse. Voor ons en voor de internationale pers is Amélie de rising star in de Bourgogne!

Deze pagina printen