Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Etna Rosato - Nerello Mascalese & Carricante
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:
Nerello Mascalese, Minella, Carricante & Catarratto | Blend van witte en blauwe druivenrassen van de Etna | Nerello Mascalese 48 uur ingeweekt | Rosato stijl met zachte ronde smaken | licht naturel stijl maar wel zuiver | spanning door de fijne zuren | Etna kruidigheid
SRC
De naam staat voor Sandra, Rori en Chinzia, de familie en trotse eigenaren van dit prachtige wijnhuis op Sicilië, aan de voet van de Etna. Rosario ging op bezoek bij de grote artisale wijnmakers van Europa, werkte een jaar met Frank Cornelissen en richten vervolgens SRC op.
De vijf hectare die dit familiewijngoed bezit liggen vooral op de oude magmastromen (collata’s) van de vulkaan. De oude stokken (60-100 jaar) staan aangeplant op 700 tot 1000 meter hoogte. In de kelder worden vaten van cement,anfora en grote botti (2500l+) gebruikt om de wijn te laten vergisten en rijpen. Het eindresultaat? Diepe zuren, rijp fruit, geurende specerijen zachte en gulle tannine en een verfijnde lange afdronk!
Review
2017 Rosato – tasted May’18, the wine of which Rori is arguably most proud! Indeed the 2013 was his first ever wine, producing all 800 bottles of it. And the secret of its success, & longevity: a blend that includes 30% white grapes of Minella, Carricante & Catarratto (that & the DIAM10 cork!)! The rest is Nerello Mascalese, from his Castiglione di Sicilia contrada of Crasà, macerated for 48hrs before being racked off the skins. Hence the beautiful rich rose/mandarin colour, full, still very fruity & fresh (sealed with a DIAM10), zippy, rich with bitter orange fruit. Impressive & delicious too!