Vorig artikel | Toon lijst |
El Real de san Vincente ‘Cantos del Diablo‘ - Garnacha
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:
Garnacha | single vineyard van 0,35 ha op graniet bij El Real de Sant Vicente op 900m hoogte | bush vines dry farmed 70+ jaar oud | vergist voor 60-90 dagen whole bunch in een open eikenhout vat | na een aantal dagen wordt er een stalen frame in het vat gehangen om de 'hoed' in het midden van het vat de duwen, geen pump-overs of pigeage | rijping voor 12 maanden op oude eikenhout foudre's van 1400 liter | diepe intense wijn | kokos | lavendel | koelste wijngaard, met meeste verfijning | pure rijpe expressie van Garnacha | grootse tannine's | enorme potentie tot rijping | op alloactie leverbaar!
Dani Landi
Een van onze all time favourites! In het prachtige Gredos gebergte maakt Dani van 60 jaar oude druivenstokken een Pinot Noir-achtige stijl van Grenache. Hij heeft oude wijngaarden weer tot leven gewekt in een gebied wat totaal verlaten was en precies deze wijngaarden behoren nu tot de basis voor de beste rode wijnen uit Spanje van dit moment. In de kelder wordt alles handmatig gedaan en met respect voor de natuur en herkomst prachtige, pure rode wijn gemaakt.
Review
The single-vineyard 2018 Cantos del Diablo was produced with the grapes from 0.35 hectares of 70-year-old Garnacha in the village of El Real de San Vicente (Toledo) at 900 meters in altitude, the highest vineyard in the Méntrida appellation. It's a north-facing plot on sandy granite soils with lots of silt that deliver chalky tannins and a citrus freshness in the wine. The whole clusters fermented with indigenous yeasts in oak vats with a long maceration followed by an élevage in a 1,400-liter oak foudre for 12 months. This was extremely closed, even after a long time in the glass. It's a vineyard that delivers more reductive wines (matchstick) with a strict palate and a strong mineral sensation. 1,620 bottles were filled in March 2020. 95/100 Luis Gutiérrez
Some of the Comando G wines, produced in the same place and in exactly the same way, come from vineyards that were owned or worked by Daniel Gomez Jiménez-Landi when he worked at his family winery, and the wines are marketed separately under the Dani Landi (how people refer him) label. As with some of their other wines, I tasted the whole range of 2018s and some 2019s in November 2020.