Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Delmoro - Garnacha, Bobal & Syrah
Grenache, Bobal & Syrah | van kalkrijke bodem | vergist op staaltank | 40% ontsteelt | fruitbom | new wave spanje! | puur sap | aards | drop | kersen | wilde kruiden | goede vulling en zachte tannine
Deze wijn is een samenwerking van Javi en Bodega Lo Alto in Utiel Requena
Javi Revert
New wave Spanje! Javi is gevestigd in het achterland van Valencia, Tossal de Angel. Waar de bodem kalkrijk is en waar de grote coöperaties heersen voor bulkwijn met hoge alcoholpercentages op het laaggelegen gebied. Javi heeft met zijn ervaring een paar percelen uitgekozen uit de oude familie vallei (fruit werd verkocht). De vallei ligt op een noord helling, redelijk hoog (650 m) en bestaat uit kalkrijke bodems. Hij werkt er volledig biodynamisch om het maximale uit de mediterrane druivenrassen te zoals: Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera, Verdil en Arcos te halen. Ook plant hij hoog gelegen op de helling een nieuwe terraswijngaard aan met Grenache noir en Arcos. Daarnaast een project met zijn goede vriend Victor Marquez in Utiel-Requena waar ze van twee percelen heerlijke pure rode sappige wijnen maken met een mediterrane touch!
Review:
The village red 2019 Delmoro was produced with grapes from 15- to 50-year-old vines from Venta del Moro, mostly Garnacha and 15% Syrah from limestone-rich soils fermented separately in stainless steel with indigenous yeasts and 40% full clusters and aged separately for five months. It's fruit-driven and aromatic. They harvested a little earlier and produced a lighter wine, easier to drink, light and fresh, very approachable. 12,000 bottles produced. It was bottled in July 2020.
La Comarcal is a small project of Javi Revert and Víctor Marqués in the village of Venta del Moro that started in 2017. 2019 was marked by 300 liters of rain in 24 hours in mid-September, but it produced an amazing white. They produced 20,000 bottles - Luis Gutierrez 90+/100